Kövess minket

Hiphop

Drake törölte a Kendrick Lamar diss trekkjét, miután 2Pac örökösei megfenyegették

Megosztva

Drake törölte a Kendrick Lamarnak címzett „Taylor Made Freestyle” című diss zenéjét, miután 2Pac örökösei jogi lépésekkel fenyegették meg, amiért mesterséges intelligenciát használt a néhai rapper utánzásához.

A dal, melyben ‘Pac és Snoop Dogg AI vokáljai is szerepeltek, hivatalosan is lekerült Drake közösségi oldaláról, miután Tupac örökösei 24 órát adtak Drizzy-nek, hogy levegye a vitatott számot. Ha nem engedelmeskedett volna, jogi lépéseket tettek volna, magyarán beperélték volna a rappert.

A hét elején kiadott felszólító levélben ‘Pac hagyatéka azt írta: „Az örökösök mélységesen megdöbbentek és csalódottak, amiért Ön engedély nélkül használja Tupac hangját és személyiségét. A felvétel nem csak Tupac törvényes jogainak durva megsértése, hanem minden idők egyik legnagyobb hip-hop előadójának örökségével való durva visszaélés is. Az örökösök soha nem adta volna beleegyezését ehhez a felhasználáshoz. Tupac hangjának engedély nélküli, ugyanilyen megdöbbentő felhasználása Kendrick Lamarral szemben, aki az örökösök jó barátja, és aki nyilvánosan és magánéletben is csak tiszteletet tanúsított Tupac és öröksége iránt, tovább súlyosbítja a sértést.”

Drake amúgy arra használta az AI Tupac hangot, hogy Kendricket cukkolja, hogy ideje válaszolnia a korábbi dissjére, mely hivatalosan is megjelent nemrégiben, és amelyben Drake törpének nevezi a comptonit. Snoop Dogg is reagált amúgy arra, hogy mesterséges intelligencia segítségével lett bevonva a beefbe, de ő elég chill volt az egésszel kapcsolatban.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés