Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Járvány ide vagy oda, Eckü és Funktasztikus továbbra sem kíméli egymást

Járvány ide vagy oda, Eckü és Funktasztikus továbbra sem kíméli egymást

Kócsi- 2020.03.18. 14:10
„Háborúban nincs vasárnap.”

Tegnap szinte egyidőben, valójában mindössze fél órás eltéréssel dobta ki vadiúj klipjét az M-Squad csapata, illetve Funktasztikus. Tibbahék a cypher sorozatuk negyedik részét, míg Funk egy „könnyed” diss tracket hozott a tavalyi év végén megjelent, és elég sok port kavart Rezonancia című lemezéről, egy low budget videó formájában.

A cypher cumó landolt valamivel előbb Youtube-on: ebben az állandó szerzőpáros, Rizkay és Tibbah mellett ezúttal Rico, Tkyd, Hibrid, valamint Eckü kapott szerepet. És ha már ott volt, a Hősök frontembere ki is használta a kínálkozó alkalmat, hogy odaszúrjon örök ellenségének, a mezőkövesdi géppuskaszájúnak, akivel már évek óta harcban állnak ilyen, vagy éppen olyan, de szép lassan a történelem homályába vesző okokból.

„Te paranoiás gülüszemű törpördög/Bedagadt a nyelved, lenyelted a köldökszöszt?

Próbáld meg lassabban - há’ nem értjük kendet/De ha a fika jön be neked, akkor edd meg”

Eckü az eddigi zenéiben inkább ignorálta az őt gyakorta kóstolgató, dissek garmadáját gyártó Funkot, itt azonban - lehet a Bloose Broavaz különítmény közelsége miatt - kiszakadt belőle a fentebb idézett négy sor, melyre szinte azonnal robbant a Kiskancsócskák a frontvonal túlsó oldaláról.

Ebben Funktasztikus elsősorban a Pixa által szerzett 2018-as Hősök trekkre, a Kiskancsóra reagál, mivel úgy gondolja, hogy a szám egyértelműen neki íródott, hiába hárították Ecküék ezt a feltételezést már a klip megjelenésekor, mondván csak a hiphop trackekből jól ismert, láthatatlan ellenségnek szól.

Hozzászólások

Érdekes lehet