Keresés

Lauryn Hill debütáló szólóalbuma csatlakozott a gyémánt klubhoz

Offmedia- 2021.02.18. 18:12
Lauryn Hill zseniális debütáló szólóalbuma, a "The Miseducation of Lauryn Hill" csatlakozott az elit gyémánt klubhoz, miután az eladásai átlépték a 10 millió példányt. A hírt az Amerikai Hanglemezgyártók Szövetsége jelentette be Twitteren. Hill ezzel az első női MC, akinek gyémánt besorolású nagylemeze van.


Hill debütlemeze 1998 nyarán jelent meg, miután a Fugees tagok szólókarrierbe kezdtek. A terhes Hill a lemezen az állapotosságáról, a Fugeest belül bomlasztó energiákról, és az általa tapasztalt nőgyűlöletről is írt szövegeket. A vezető kislemez, a "Doo-Wop (That Thing)" rögtön hatalmas siker lett, két Grammy-díjat nyert vele Hill, a hozzá készült klip pedig az MTV díjátadóján az Év Videója lett. A nyitóhéten 422 ezer példányban fogyott a hiphop soul lemez, mely rekordszintű volt a női előadók körében. A lemezt 10 Grammy-díjra jelölték, melyből ötöt meg is nyert.


Hill olyan előadók mellé került be a gyémántlemezzel, mint Eminem, 2Pac, The Notorious B.I.G., Outkast, vagy a Beastie Boys. Alább lehet újrahallgatni.(HipHopDX)

Hozzszlsok

rdekes lehet