Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Hiphop
  • Letartóztathatnak egy szaúdi rappert, mert a mekkai nőket magasztalta

Letartóztathatnak egy szaúdi rappert, mert a mekkai nőket magasztalta

Offmedia- 2020.02.23. 18:09
Nem tetszik a szaúdi kormánynak a feminista trekk.
Egy fiatal,
szaúd-arábiai rapper, Asayel Slay új dala annyira kiverte a biztosítékot a helyi kormánynál, hogy akár börtön is várhat rá. A híresen konzervatív vezetést ugyanis teljesen kiborította, hogy Slay a Mekkában élő nőket magasztalta...igen, mindössze ennyi volt a bűne.

A "Girl of Mecca" című dal szövegében Slay "erősnek és gyönyörűnek" nevezi a mekkai nőket, és arról rappel, hogy habár tiszteli más városok lányait is, de mégiscsak az ő környékén vannak a legjobb csajok. Büszkének lenni a szülővárosodra, vagy kerületedre egy elég elterjedt rap klisé, a dal pedig nem tartalmaz utalásokat drogokra, szexre, vagy bármilyen obszcén dologra. A felemelő trekkhez egy kávézóban forgatott klipet is felvettek. 


A dal viszont mindezek ellenére nagyon nem tetszett a szaúdi kormánynak, és Mekka kormányzója, Khaled al-Faisal konkrétan arról posztolt, hogy elrendeli, hogy letartóztassák Slayt, és mindenki mást, aki a videóban szerepelt. Khaled állítása szerint a dal sérti az ország tradícióit, akármit is jelentsen ez, és szembemegy a mekkai identitással. A klipet a kormányzó posztja óta törölték YouTube-ról. 


(Complex)

Hozzászólások

Érdekes lehet