Kövess minket

Hiphop

Letartóztathatnak egy szaúdi rappert, mert a mekkai nőket magasztalta

Nem tetszik a szaúdi kormánynak a feminista trekk.

Megosztva

Forrás:

Egy fiatal, szaúd-arábiai rapper, Asayel Slay új dala annyira kiverte a biztosítékot a helyi kormánynál, hogy akár börtön is várhat rá. A híresen konzervatív vezetést ugyanis teljesen kiborította, hogy Slay a Mekkában élő nőket magasztalta…igen, mindössze ennyi volt a bűne.

A „Girl of Mecca” című dal szövegében Slay „erősnek és gyönyörűnek” nevezi a mekkai nőket, és arról rappel, hogy habár tiszteli más városok lányait is, de mégiscsak az ő környékén vannak a legjobb csajok. Büszkének lenni a szülővárosodra, vagy kerületedre egy elég elterjedt rap klisé, a dal pedig nem tartalmaz utalásokat drogokra, szexre, vagy bármilyen obszcén dologra. A felemelő trekkhez egy kávézóban forgatott klipet is felvettek. 

[twitter]https://twitter.com/bixwd/status/1230253989620539394[/twitter]
A dal viszont mindezek ellenére nagyon nem tetszett a szaúdi kormánynak, és Mekka kormányzója, Khaled al-Faisal konkrétan arról posztolt, hogy elrendeli, hogy letartóztassák Slayt, és mindenki mást, aki a videóban szerepelt. Khaled állítása szerint a dal sérti az ország tradícióit, akármit is jelentsen ez, és szembemegy a mekkai identitással. A klipet a kormányzó posztja óta törölték YouTube-ról. 

(Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük