Keresés

Utcát neveztek el a The Roots tiszteletére Philadelphiában

Kócsi- 2020.02.27. 14:14
Majdhogynem fű alatt, hónapokkal az ünnepélyes ceremónia előtt kikerült az Avenue of The Roots tábla a városban.

New Yorkban - kis túlzással - lassan már hagyománya lesz annak, hogy bizonyos utcákat a város híres zenészeiről nevezzenek el, ezúttal viszont Philadelphiában történt hasonló, ahol a The Roots legendás hiphop kollektíva tiszteletére átkeresztelték az eddigi East Passyunk Avenue-t Avenue of The Roots-ra. Habár a hivatalos átadóünnepség csak jóval később, májusban lett volna esedékes, a város vezetése mégis úgy döntött, nem húzzák addig az időt, és már most, bejelentés nélkül kicserélik az utcák neveit jelző táblákat.

Ez pedig nem csak a környék lakóit, hanem a zenekar tagjait is igencsak meglepte. A csapat dobosa, Questlove például ezt a bejegyzést tette közzé az Insta oldalán néhány nappal ezelőtt:

„Ez tipik Philly. Eredetileg várnunk kellett volna a szavazás végső eredményére, majd májusra ígérték magát a ceremóniát konfettiesővel meg üdítővel. De nem, már most kint van. Eszméletlen jó érzés látni a nevünket ott, ahonnan ez az egész elindult anno.”


A Philadelphia Tribune beszámolója szerint Mark Squilla képviselő terjesztette elő a városi tanácsnak, hogy nevezzék át az East Passyunk-ot Avenue of The Roots-ra, méghozzá annak Leroy McCarthynak a megkeresése után, aki tavaly áprilisban kijárta, hogy legyen Notorious B.I.G. utca Brooklynban.

Itthon is előállhatna valaki egy hasonló kezdeményezéssel; lehetne például egy Mr. Missh köz, esetleg egy Mc Zsolax tér, netán egy Ganxsta Zolee sugárút valahol az országban.

Hozzszlsok

rdekes lehet