Kövess minket

Hiphop

Utcát neveztek el a The Roots tiszteletére Philadelphiában

Majdhogynem fű alatt, hónapokkal az ünnepélyes ceremónia előtt kikerült az Avenue of The Roots tábla a városban.

Megosztva

Forrás:

New Yorkban – kis túlzással – lassan már hagyománya lesz annak, hogy bizonyos utcákat a város híres zenészeiről nevezzenek el, ezúttal viszont Philadelphiában történt hasonló, ahol a The Roots legendás hiphop kollektíva tiszteletére átkeresztelték az eddigi East Passyunk Avenuet Avenue of The Roots-ra. Habár a hivatalos átadóünnepség csak jóval később, májusban lett volna esedékes, a város vezetése mégis úgy döntött, nem húzzák addig az időt, és már most, bejelentés nélkül kicserélik az utcák neveit jelző táblákat.

Ez pedig nem csak a környék lakóit, hanem a zenekar tagjait is igencsak meglepte. A csapat dobosa, Questlove például ezt a bejegyzést tette közzé az Insta oldalán néhány nappal ezelőtt:

„Ez tipik Philly. Eredetileg várnunk kellett volna a szavazás végső eredményére, majd májusra ígérték magát a ceremóniát konfettiesővel meg üdítővel. De nem, már most kint van. Eszméletlen jó érzés látni a nevünket ott, ahonnan ez az egész elindult anno.”

[instagram]B87zHMmFnPa[/instagram]
A Philadelphia Tribune beszámolója szerint Mark Squilla képviselő terjesztette elő a városi tanácsnak, hogy nevezzék át az East Passyunk-ot Avenue of The Roots-ra, méghozzá annak Leroy McCarthynak a megkeresése után, aki tavaly áprilisban kijárta, hogy legyen Notorious B.I.G. utca Brooklynban.

Itthon is előállhatna valaki egy hasonló kezdeményezéssel; lehetne például egy Mr. Missh köz, esetleg egy Mc Zsolax tér, netán egy Ganxsta Zolee sugárút valahol az országban.

[vembed youtube=”XQcFbVsDCyI” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés