Kövess minket

Stílus

Hogyan kelts jó benyomást a párod családjánál az ünnepi ebéden

Az első benyomás fontos – gondoskodj róla, hogy jó legyen!

Megosztva

Mind izgulunk kicsit, amikor először találkozunk a párunk családjával, az ünnepek alatt ráadásul könnyen egy nagy családi összejövetelen találhatjuk magunkat, ahol mi vagyunk az újoncok. Szeretnénk jó első benyomást tenni, a kérdés, hogy hogyan? A “mit ne tegyél”-re épp elég ötletet szolgáltatnak a témát körüljáró vígjátékok, de a helyzet egyáltalán nem olyan veszedelmes, mint amennyire félünk tőle. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy ne legyél bizonytalan, bármilyen új közösségbe kerülsz.


1. Tervezz előre

Kérdezz rá a párodnál, hogy mire számíthatsz: kik lesznek ott, kit kell a leginkább lenyűgöznöd, milyen témákról ne beszélj, mire számíthatsz? Ha nem ott kezded el tanulni a neveket, hanem már úgy mész oda, hogy legalább fotóról ismered az arcokat és tisztában vagy a családi viszonyokkal, máris könnyebb dolgod lesz!

2. Mutasd be magad

A nagy káoszban nem lesz mindig melletted a párod, így lehet, hogy egyedül maradsz, de ne ess kétségbe, menj oda valakihez, aki szimpatikus, kezdeményezz beszélgetést, mutatkozz be!

3. Legyél érdeklődő

Nem csak téged ismernek meg egy ilyen alkalmon, hanem neked is lehetőséged van minél többet megtudni a párod családjáról: próbálj meg annyi infót összegyűjteni, amennyit csak tudsz! Amúgy is kevésbé izgulsz, ha teljes figyelmed másoknak szenteled, bennük pedig jó benyomást kelt, ha azt látják, meg akarod ismerni őket, úgyhogy kérdezz nyugodtan!

4. Menekülj a gyerekekhez

A gyerekek mindig örülnek az új játszótársnak, úgyhogy velük tuti nem lesz nehéz dolgod: ha vannak kisgyerekek a társaságban, nekik is mutatkozz be, kérdezd a játékairól, és hipp-hopp rajzok vagy kisautók között találod magad, a család többi része pedig elismerően bólogat majd, hogy milyen jól bánsz a gyerekekkel.

5. Vedd ki a részed a munkából!

Figyelj arra, hol tudsz segíteni: leszedni az asztalt, székeket hozni, kabátokat felakasztani… a lényeg, hogy kapcsolódj be a munkába, mert ezzel azt a jelzést küldöd magadról, hogy közéjük tartozónak érzed magad és nem bújsz ki a kellemetlen feladatok alól sem.

6. Ne mobilozz

Ha egy mód van rá, az okostelefon maradjon a családi összejövetel alatt a táskában: nem szeretnéd, hogy azt gondolják, unatkozol vagy nem érzed jól magad a társaságban.

7. Vegyél részt a játékokban és rituálékban

Lehet, hogy a családi szokások elsőre furcsának tűnnek, például közös éneklés, sport, Activity játék, de ha félreteszed az aggályaidat, hogy beégeted magad, sokkal gyorsabban beilleszkedsz.

8. Légy önmagad

Végül pedig a legfontosabb: nincs félnivalód, hiszen a párod már így is téged választott, ha azt az arcodat mutatod a családjának is, amiért beléd szeretett, felesleges aggódnod! Végülis nem akarsz életed végéig szerepet játszani a családi összejöveteleken, jobb már az elején udvariasan és kedvesen, de nyílt kártyákkal játszani.

Keith Rollag Ph.D. könyve nyomán.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés