Kövess minket

Lelki morzsák

Hogyan veszekedj a pároddal?

Elemeztünk egy kiadós vitát. A végeredmény szomorú, a megoldás egyszerű

Megosztva

Nemrégiben beültünk egy jó kis előadássorozatra, ahol minden egyes előadó a párkapcsolatokról szólt. Az egyik különösen érdekes volt, mert azt taglalta egy órán át, mi történik akkor, amikor egy pár veszekszik egymással. Kezdjük a végén, lőjük le a poént, máris a megoldást közzé téve. Ha veszekedsz a pároddal, nincs esélyed a normális megoldásra.

[blockquote]Ez azt jelenti, hogy már nem tudunk logikusan gondolkodni, sőt, emlékezni sem. [/blockquote]
Egyszerűen várni kell, legalább fél órát, addig jobb, ha nem is látjátok egymást. Miért?

Mert veszekedés közben, a stressz hatására feljebb kúszik a pulzusszám, amely meglepő tüneteket produkál. Amikor veszekedni kezdtek, hamar eléritek  a 75-95-ös percenkénti pulzust. Ez még semmi. De már ekkor olyanok leszünk, mint a zsákmányra leső macskák, szemünk tágra nyílik, fülünk élesedik. Amikor a pulzus eléri a 100-as tartományt, a finommotoros képességeinkkel bajok lesznek. A kéz megremeg, a cérnát ilyenkor már nehezen tudnánk befűzni a tűbe. Pedig még igazán el sem kezdtünk egymással vitázni.

Forrás: Pixabay
Nő a harag, nő a stressz. A pulzusszám eljut a percenkénti 120-125 közelébe. A komplex motoros képességek ekkor búcsút intenek, és szépen távoznak. A további emelkedésre az összes pszichés funkciónk sérül. Ez azt jelenti, hogy már nem tudunk logikusan gondolkodni, sőt, emlékezni sem. Tehát amikor egy kiadó vita közben a másik azt állítja: „Én? ilyet sosem mondtam!” te pedig belekékülsz, hogy hát hülye a pasid/csajod?, hiszen egy perce sincs, hogy azt a baromságot állította, akkor lehet, a maga részéről mégis igazat mond. Egyszerűen a stressz hatására már nem is emlékszik rá, mit mondott egyetlen perccel korábban. Egyszerűn kikészülünk ebben az állapotban, pedig még alig kezdtünk el igazán harciasra váltani. 

Forrás: Pixabay
A poén az, hogy amikor párok pulzusát megmérték egy kiadós veszekedés közben, gyakran percenkénti 200-as pulzust mértek… Ez azt jelenti, hogy tegyünk le róla, bármit is meg lehet vitatni ebben az állapotban. Csak elmérgesedik a vita, a kapcsolatnak pedig nem tesz jót. ha azt akarjuk, hogy párunkkal jóban legyünk, akkor próbáljuk abbahagyni a vitát. Inkább halasszuk el, menjünk levegőzni, tartsunk egy kis szünetet, foglaljuk el magunkat. legalább arra a kis időre, míg a pulzusszámunk megint visszaszáll a normális érték közelébe, és lesz esélyünk higgadt fejjel érvelni, beszélgetni.

Továbbiak ITT!

[highlight]Korábbi cikk[/highlight]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés