Kövess minket

Sport

Hőlégballon Európa-bajnokság Debrecenben

Kedden kezdetét vette a 19. hőlégballon Európa-bajnokság a cívis városban. Rekordszámú nevezés érkezett a szervezőkhöz, több mint 23 ország 102 versenyzője vesz részt az augusztus 18-ig tartó versenyen. Magyarország négy csapattal képviselteti magát az Eb-n

Megosztva

holegbv

Fotó: MTI

A város 10 millió forinttal támogatja a viadalt, jelentte be korábban Barcsa Lajos alpolgármester, aminek vélhetően többszöröse folyik majd be bevételként. Tapasztalatuk mindenestre már van ilyen esemény lebonyolításában, hiszen Debrecen másodjára ad otthont hőlégballon Európa-bajnokságnak.

Az Eb-t négy napos előverseny előzi meg. A résztvevők itt ismerkedhetnek meg a város körüli légköri viszonyokkal, a debreceniek pedig élvezhetik a ballonok látványát.

A résztvevők 28 versenyszámban mérettethetnek meg. A verseny ideje alatt, minden nap hajnalban írják ki az aznapi programot, az időjársi viszonyoktól függően.

A szervezők bíznak benne, hogy az esemény elnyeri a nézők tetszését, rendkivúl látványos, szép versenyre készülnek, Debrecen egét pedig már el is lepték a színes hőlégballonok.

( MTI nyomán )

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés