Kövess minket

Stílus

Hónapok, évek szex nélkül?

Lehet, hogy sokaknak elképzelhetetlen az élet szex nélkül, ám vannak olyan párok, akik évek óta boldogan élnek nélküle.

Megosztva

sexnelkul1112

Fotó: Getty/iStock

 A szex folyamatosan jelen van mindennapjainkban, de mi van akkor, ha hetekig, hónapokig nincs benne részünk? Azon kívül, hogy csak számolgatjuk baglyainkat? Ha egy bizonyos ideig nem hancúrozunk, akkor az hatással van testünkre és lelkünkre?

 Kezdjük is az elején, az önkielégítés nem egyenlő a szexuálissal érintkezéssel, és a tévhitekkel ellentétben a nem elegendő mennyiségű szex sincs káros hatással a szervezetre. Legalábbis a német szexológus és urológus, Wolfgang Bühmann szerint. A kutató azt állítja, hogy hosszú praxisa alatt több olyan párral is találkozott, akik szex nélkül is tökéletes harmóniában élnek. És még egészségesek is. Nyilatkozatából kiderül, hogy az egészség és a szex mennyisége nem függ össze egymással. Az orvos szerint a probléma akkor lép fel, ha a partnerek nem ugyanazt igénylik. Sőt még nagyobb baj az, ha a partnerek a szexuális együttlétek mennyisége alapján értékelik a kapcsolat minőségét.

 Egy másik szakértő részben ért csak egyet a német professzorral. Véleménye szerint nem okoz gondot, ha nem szexelünk, viszont az előnyeit sem tudjuk megélni. A Göttingen Egyetem kutatói egy felmérést készítettek, melyből kiderült, hogy azok, akik aktív szexuális életet élnek könnyebben tudják kezelni a stresszt. A nemi érintkezésnek köszönhetően oxitocin szabadul fel, mellyel csökken a feszültség, és könnyebben megy az elalvás is.

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés