Kövess minket

Zene

Hozier a párkapcsolati erőszak elleni küzdelmet támogatja új kislemezével

A párkapcsolati erőszak ellen küzdő civil szervezeteknek ajánlotta fel új kislemezének bevételeit az ír blues-rock feltörekvő csillagaként ünnepelt Hozier.

Megosztva

A családon belüli erőszak témájával foglalkozó Cherry Wine című számhoz készített videoklipben az Oscar-díjra jelölt ír színésznő, Saoirse Ronan, és a Vikingek című televíziós sorozat sztárja, a szintén ír származású Moe Dunford is feltűnik. A Dearbhla Walsh rendezte kisfilm egy bántalmazó kapcsolatról szól. A videoklip világpremierje vasárnap lesz, Valentin-napon.

A dal Hozier debütáló lemezéről van, amelyből eddig csaknem kétmillió példány fogyott világszerte. A Cherry Wine, amelyet maga Hozier írt, péntektől elérhető az iTunes-on. A kislemez bevételeiből több országban húsz egyesületet támogatnak, köztük a családon belüli erőszak áldozatává vált nőket és gyermekeket segítő Safe Ireland nevű ír jótékonysági szervezetet.

„A családon belüli erőszak folyamatosan jelen lévő probléma a társadalmunkban: a statisztikai adatok sokkolóak és a következmények egész családokat, közösségeket tesznek tönkre, és nemzedékeken át éreztetik a hatásukat” – idézte a 25 éves zenészt a The Irish Times című lap internetes oldala.

A Safe Ireland egy közelmúltbeli jelentése szerint Írországban minden negyedik nő – vagyis nagyjából 444 ezer nő – fizikai és szexuális erőszakot szenved el férfi partnere részéről, és az áldozatok 79 százaléka senkinek sem beszél az elszenvedett bántalmakról. A jelentés szerint továbbá az Írországban élő nők egyharmada szenved el súlyos lelki bántalmazást. 

MTI

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés