Kövess minket

Sport

Huszonnégy forduló után nyert először a Vaskút!

A Bács-Kiskun megyei harmadosztályban vitézkedő csapat a Dunapataj gárdáját fektette két vállra.

Megosztva

„A Megyei III. osztály Déli csoportjában sereghajtó Vaskúti Bácska SE azt a „bravúrt” tudta végrehajtani, hogy 23 forduló alatt egyetlen egy mérkőzést sem nyertek meg, és ráadásul 2 megszerzett pontjukból egyet le is vont a szövetség. Az őszi nagy zacskók után azonban tavaszra megerősödött a gárda, és a két éllovas elleni mérkőzéstől eltekintve mindenkivel partiban volt a Vaskút. Helyezéstől függetlenül mindössze 1 vagy két góllal nyert az aktuális ellenfél sokszor csak a szerencsének köszönhetően. Így a vasárnapi 11. helyezett Dunapataj elleni mérkőzés előtt mindenki bizakodott a csapat háza táján.” -írja a bacskiskunfoci.hu a vaskúti csodáról.

A mérkőzést a hazai pályán játszó Vaskút (szokásos módon) kimondottan gyengén kezdte, így a Dunapataj az első félidő közepén egy megpattanó lövés után megszerezte a vezetést. „Csak a szokásos” – legyintettek a helyi nézők, szinte már várva a következő gólokat, és készítették májukat az újabb vereségre.

De, ezen a vasárnapon nem a huszonhárom forduló alatt megszokott forgatókönyv történt! A folytatásban a Vaskút huszáros hajrát kivágva, a második félidőben szinte ihletetten játszva, két gólt vágott, és megnyerte az idei szezonban az első meccsét!

A mérkőzésen egyébként eltiltás miatt nem a csapat kapusa védett, hanem az egyik mezőnyjátékos, aki a jelek szerint hatékonyabb tudott lenni, mint társa. Ki tudja, lehet csupán megkellene cserélni a két srác csapatban betöltött posztját és máris jönnének az eredmények.

A Vaskút jelenleg utolsó helyen áll a megyei harmadosztályban tizenegy ponttal az utolsó előtti Dunaszentbenedek KSI mögött. A csapattól korábban egy pontot levontak, bár ettől a helyzetük nem lett nehezebb. Mert az szinte megoldhatatlan. Mármint, hogy ne az utolsó helyen végezzen a Vaskút.

Szerencséjükre, na és az ellenfelekére is, a „megye háromból” nem lehet kiesni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés