Kövess minket

Elektronikus

Idegesítenek a szúnyogok? Hallgass Skrillexet, azt úgyis utálják – állítja a tudomány

A trükk, amit a szúnyogriasztószakma próbál eltitkolni előled!

Megosztva

Forrás:

Rákgyógyítási áttörések? Ráér az. Globális felmelegedésre megoldás? Úgyis mind meghalunk, szóval kuka. Foglalkozzunk inkább a fontos tudományos kutatásokkal, például, hogy miért utálják a szúnyogok Skrillex vinnyogó zenéjét, mint a szart?

Aki van olyan átkozott, hogy elmúlt 20 éves, az még kiskamaszként élhette meg, hogy Skrillex 2010-es slágere, a “Scary Monsters and Nice Sprites” egymaga indította be a brostep trendet, mely gyakorlatilag a dubstep harsányabb, mainstreamebb változata volt. Persze a kemény, szigorúan nem dubos, hanem agylégkalapácsozó dubstep hangzást nem a korábban emo/post-hardcore bandákat erősítő Sonny Moore találta fel, de kétségtelen, hogy az ő észak-amerikai sikereinek köszönhetően nőtt az igazán nagyra. Na, de hogyan jön mindez a szúnyogokhoz? Erről azokat a tudósokat kell megkérdezni, akik idén márciusban az említett dalról kiderítették, enyhe szúnyogriasztóként is lehet használni. 

[vembed youtube=”WSeNSzJ2-Jw” ]A maláj, japán, és thaiföldi kutatók az Acta Tropica nevű tudományos lapban publikálták a felfedezésüket ‘Az elektronikus dal „Scary Monsters and Nice Sprites” csökkenti a szúnyogcsípések gyakoriságát, és szúnyogok párzási kedvét‘ címmel. A kísérlethez a Zika-vírust, mayaro vírust, chikungunya-lázat és sárgalázat is terjesztő Egyiptomi csípőszúnyogokat használták. A szúnyogokat két csoportra bontották, az első csoportot egy zajtól mentes szobában éheztették kicsit, majd ráeresztették őket egy hörcsögre, míg a másik csoporttal ugyanezt tették, csak ott Skrillex dubstep száma szólt a hangszórókból. A kísérlet rámutatott, hogy a szúnyogok a dubstep zene hatására kevesebb vért szívtak a hörcsögből, és sokkal többet hezitáltak a vacsora előtt. Az étvágyukhoz hasonlóan a szexuális vágyuk is alábhagyott, a második csoportnál kevesebb pár ugrott egymásnak egy kis vad szúnyogszexre. A tudósók szerint a zene összezavarhatta a szúnyogokat, plusz a nőstények nem tudták összehangolni a szárnycsapásaikat, mellyel magukhoz szokták vonzani a hímeket.

Ha tehát következőleg elfogy otthon a szúnyogriasztó, még mindig ott van B opciónak Skrillex szúnyogösszezavaró zenéje.

(Live Science)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés