Kövess minket

Stílus

Így fest Virgil Abloh utolsó Louis Vuitton kollekciója

Megosztva

Mindenkit sokkolt Virgil Abloh Off-White-alapító és Louis Vuttion-kreatív igazgató váratlan és tragikus november 28-ai halálhíre.

Bár a nagy hatású tervező elhunyt, emlékét tovább őrzi millió rajongó és szakmabeli, sőt, hagyatéka az utolsó általa tervezett Louis Vuitton férfi kollekción keresztül is velünk marad, melyről most kerültek ki a hivatalos lookbook fotók.

Bár december elsején Miami városában tartottak egy emlékbemutatót, ahol a fél divatvilág és hiphop-szcéna tiszteletét tette (az első sorban trónolt Kanye West, Kim Kardashian, Pharrell Williams és Ivanka Trump is, emellett felhúztak egy gigantikus Virgil-szobrot is), nem azok a színes és élő-lélegző göncök voltak Abloh sajnálatos módon utolsó munkái, hanem az alább látható darabok, melyek a 2022-es pre-fall, avagy őszi kollekció részét képezik.

A luxusmárka vezetése nem várt, inkább lerántotta a leplet az említett ruhákról, melyek közt található sok streetwear-hatású felső és dressz, és megannyi elegáns, tailoring-vonalat követő alkalmai ruha is néhány kiegészítővel együtt.

Mint a Highsnobiety kiemeli, Ghusto Leon graffiti-művész street art munkái is visszaköszönnek a dzsekikről. Nem ez az első alkalom egyébként, hogy a luxusház darabjai graffitivel vannak díszítve, tekintve, hogy Abloh-t szoros szálak fűzték a kultúra ezen szegmenséhez is, a deszkások világa mellett természetesen.

Sok a genderfulid darab is, vannak bátor printek és feltűnik pár ikonikus elem, például a korábban is használt vastag lánc, és az LV-monogram is, viszont egyértelműen nyertes highlight az alább látható méhész-szett.

A kollekció uralkodó színei a bézs, a szürke és a fekete, de találunk narancs és kék darabokat is, néhol pedig a zöld árnyalatok is előkerülnek.

A Vogue cikke szerint a kollekció Virgil november 28-ai halála előtt lett befejezve és lefotózva, a bemutatót pedig januárra tervezték. Jobb esetben nem változik majd a felállás, és egy hónap múlva a kifutón is megtekinthetőek lesznek a szettek, a jövő igazán fontos kérdése viszont az, hogy ki követi majd Abloh-t a Louis Vuitton trónján.

Felhasznált fotók: Vogue / Highsnobiety / Louis Vuitton

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés