Kövess minket

Aztaa

Így házasodnak az indiaiak

Jövő héten esküvő, de még nem ismerem a jövendőbelim.

Megosztva

indiahazassag1113

Európában élünk, az úgynevezett nyugati civilizációban, de ne felejtsük el, hogy a világ nagyobb része más szabályok szerint él. Még a monogámia sem általános. A boldog párkapcsolatok titkát keressük, hiszünk a szerelemben. Más kultúrákban élők nem, és még az is lehet, hogy nekik is igazuk van. Nagyon tanulságos, ha megnézzük, például hogyan választanak párt a majdnem másfél milliárdos India fiataljai.

Indiában általános, hogy a szülők választanak gyermeküknek életre szóló társat. És ezt a fiatalok gyakran elfogadják. Elfogadott, hogy a húszas éveiben járó fiatal tudja: jövőre esküvője lesz. Igaz, jelenleg még szingli, barátja vagy barátnője sincs, de azzal már tisztában van, egy év múlva házas lesz. Az időpont adott, a többit a szülők elintézik. Elkezdődik a lehetséges partnerek felkutatása. Néhány találkozás, és ha a szimpátia adott, akkor máris megkezdődhet az esküvő szervezése. A fiatalok olykor csak egyszer-kétszer látják egymást az előtt, mielőtt egy életre igent mondanának a másikra. De nem csinálnak ebből nagy ügyet. Azt vallják, egy élet áll a rendelkezésükre, hogy úgy igazán megismerjék a másik felet, és megszeressék.

Persze a nyugati kultúra Indiában is egyre nagyobb teret nyer, főleg a minél jómódúbbak körében előfordul, a fiatalok fellázadnak, és szerelmesen akarnak házasságot kötni. Egyre gyakoribb az is, hogy Európába vagy a tengerentúlra megy dolgozni, élni az, aki maga kívánja megkeresni élete párját. Hogy melyik módszer jobb, a miénk vagy az indiaiaké? Mindenki maga döntse el.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.