Kövess minket

Lelki morzsák

Így hozd ki magadból a maximumot!

Néha – különösen ha a szép idő egész nap gondtalan kint ücsörgésre csábít – nehéz kihozni magunkból a produktivitást. Ezek a tippek segítenek, hogy a legjobb formádban teljesíts!

Megosztva

1. Tervezz előre!

Szerezz be egy határidőnaplót vagy napi tervezőt – és használd is! A tennivalók és határidők felírása segít a napod strukturálásában, és itt jön be a következő lényeges pont:

2. Iktass be pihenőt is!

Szétcsúszás helyett könnyebb úgy kikapcsolódni, ha el tudod határolni egymástól a feladatokat és a kikapcsolódást: nagyon fontos, hogy mindkettőre meglegyen a kellő idő, és ne dolgozz még este is pihenés helyett, mert mondjuk napközben nem voltál elég hatékony.

3. Jutalmazd magad!

Hagyj egy kis időt minden feladat után arra, hogy valami jutalomértékű tevékenységet végezz: például egyél egy nasit, felhívd a barátnődet, vagy elolvass egy érdekes cikket. Így jól is érzed magad, és több dolgot el is végzel, mire a nap végére érsz. Plusz, az apró jutalmak motiválnak, hogy minél előbb belefogj egy feladatba.

4. Használd ki a lehetőségeidet!

Egy kis utánanézéssel jelentősen megkönnyítheted a dolgod vagy lerövidíthetsz bizonyos feladatokat, ha hatékonyabb módszereket találsz! Tudod például, mi mindenre képes a telefonod és mennyi különböző appot be lehet szerezni rá, amik még segíthetnek is?

5. Pörgesd fel magad!

Egy kis étcsoki, öt perc torna – máris frissebben és aktívabban látsz neki a munkának! Ne egyél ebédre nehéz, zsíros ételeket, akkor kevésbé üt be a kajakóma, inkább kezdd a napod tartalmas reggelivel, kávé helyett pedig kortyolgass zöld teát!

+1: Legyenek előtted a céljaid!

Ha lankadna a motivációd, gondolj arra, miért is csinálod, mit akarsz elérni, és küzdj érte!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés