Kövess minket

Aztaa

Így is lehet, avagy sztrájkoló tanárok egy egész tagállamot tartanak a kezükben Mexikóban!

Nálunk meg megy az üzengetés, kerekasztalozás…

Megosztva


Légi úton látja el élelmiszerrel a mexikói kormány a sztrájkoló tanárok által elszigetelt Oaxaca tagállamot. A közép-amerikai ország déli részében lévő, elszegényedett területre csütörtökön indítják a hadsereg repülőgépén az első segélyszállítmányt.

A kormány oktatásügyi reformja ellen tiltakozó tanárok napok óta fontos országutakat tartanak lezárva a térségben.

José Antonio Meade szociális fejlesztési miniszter bejelentette: légi úton kukoricát, babot és tejport fognak szállítani azokba a térségekbe, ahol élelmiszerhiány lépett fel a közelmúltban.

„Nem engedhetjük meg, hogy a viszályokat a legszegényebbek kárára rendezzük” – tette hozzá a szociális tárca vezetője.

A tanári szakszervezet által mozgósított tüntetők az ellen tiltakoztak az Oaxaca szövetségi államban lévő Nochixtlán város mellett, hogy a reform részeként a kormány kötelezővé teszi a tanárok értékelését, valamint hogy június közepén őrizetbe vették Rubén Núnezt, a CNTE szakszervezet vezetőjét egyebek között pénzmosás és korrupció gyanújával. A tiltakozók egy csoportja lezárt egy országutat a fővárostól, Mexikóvárostól 260 kilométerrel délre található Nochixtlán mellett, a CNTE pedig a kormány elleni lázadásra szólított fel. A tanárok és a rendőrség összecsapásaiban több ember meghalt, és meghaladja a százat a sebesültek száma.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés