Kövess minket

Aztaa

Így nézett volna ki a „Reszkessetek, betörők! 2.”, ha a szovjetek készítik

Megosztva

Mindenki kedvenc ünnepi filmje, a Reszkessetek, betörők! már-már év végi tradíció a TV-ben, és valljuk be, hiába mondjuk néha gőgősen társaságban, hogy már unjuk, ha elindul, nehéz nem végignézni. A második rész szintén egy klasszikus, igazi nem akkora, mint az első. A sztori ezúttal New York-ban játszódik, ahogy Kevin elveszik a nagyvárosban, legalábbis a szülei így élik meg, miközben ő valójában kiélvezi a szabadságot. A két peches betörő persze itt is visszatér, plusz még egy ellenszenves hotel vezetőség is jól meg van szívatva. A filmet áthatja Amerika hangulata, a hatalmas játékboltoktól kezdve, a csillogó hoteleken és felhőkarcolókán át, egészen odáig, hogy még Donald Trump is feltűnik egy rövid jelenetre.

Egy pillanatra viszont képzeljük el egy alternatív valóságot, ahol a Szovjetunió, nem csak hogy létezik, de ereje teljében van és 1992-ben ők forgatják le a szóban forgó filmet. Valójában el sem kell képzelnünk, ugyanis az egyre okosabb mesterséges intelligencia elképzelte helyettünk, a végeredményt pedig egy midjourney nevű subredditben meg is osztotta egy felhasználó.

A szovjet Reszkessetek, betörők!, illetve hívjuk inkább Один дома! 2-nek, sokkal komorabb, mint az eredeti, szinte minden szín és boldogság kiveszett belőle, az AI szerint az oroszok egyfajta depresszív drámában dolgoznák fel a történetet, ami fogadjunk 3 óra 40 perc hosszú lenne. Kevin huncutságai persze itt is megjelennek, de inkább egy horrorfilm jeleneteire hasonlítanak, mint mókás tréfákra. Egyedül a galambos néni ad nekünk némi reményt a képek láttán.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés