Kövess minket

Stílus

Így ünneplik a Nike Air Force 1 évfordulóját Virgil Abloh, Travis Scott és más tervezők

A cipő 35 éve a pályán.

Megosztva

Forrás:

Nike Cortez, Adidas Superstar, Air Jordan 1: egytől-egyig ikonikus lépők a hiphop -és az utcai öltözködés világában. Az Air Force 1-ról nem is beszélve, ami szervesen kapcsolódik jóformán minden szubkultúrához és művészeti stílushoz, immár 35 éve. Ennek apropóján a Nike gondolt egyet, és öt dizájnerrel társulva, “AF100” névre hallgató projektet elindítva tűzték ki célnak, hogy méltó és különleges módon ünneplik meg a korszakalkotó lábbeli születésnapját. A lelkes művészek mindegyikének megadatott a lehetőség, hogy saját stílusában alkothassa újra és díszíthesse fel a cipőt, csupán egy dologban kötötték meg a kezüket: az örök klasszikus, full fehér modellt vették alapul.

A kreatív gárda ígéretes névsorát olyan elismert és sikeres alakok erősítik, mint az Off-White atyja, avagy korábban Pyrex tulajdonos Virgil Abloh, a chicagói születésű, Kanye Westtel különösen jó barátságot ápoló Don C, a legendás Roc-A-Fella Records-ot alapító Kareem „Biggs” Burke, a Ksubival nemrég kollaboráló rapper/producer Travis Scott, és végül, de nem utolsó sorban az 1994-ben létrehozott, ACRONYM névre hallgató brand feje, az ázsiai származású Errolson Hugh.

A Nike kreatívja/vezető dizájnere, Al Kaib az izgalmas kísérlet megálmodójaként így nyilatkozott:

Nincs még egy olyan cipő, ami egyszerre kötné össze a sportot, a zenét, a divatot, a művészetet az utcát és a várost, mint a legjellegzetesebb Air Force 1. A 35. évfordulóra olyan munkatársakat választottunk, akik a jövő generációjára hatnak, kultúrákon keresztül.

Az alap az volt, hogy maradjon klasszikus, valamint felismerhető legyen benne az Air Force 1, miközben kapcsolódjon minden résztvevő személyes életéhez és azokhoz a területekhez, amiket képviselnek.

Air Force 1 ’07 Off-White™ – Virgil Abloh

Forrás:

megjelenés dátuma: November 4.

A 37 éves, megkerülhetetlen divat-és popkulturális ikonná váló Virgil Abloh idén már minden platformot meghódított az év leghypeoltabb kollabjával, (Off-White x Nike) így nyilvánvalóan ebből a közösségből már vétek lett volna kihagyni. A DJ-ként is tevékenykedő, Lil Uzi Vertnek klipet forgató és borítót tervező zseni egyedülálló ízlésvilága és határtalan, bátor kreativitása erre a lépőre is rányomta a bélyegét: kapunk egy feketével felvázolt, nyomtatott betűkkel ellátott márkajelzést, és az AF1 első megjelenésének (1982) dátumát, erre pedig érkezik a már jól ismert, sűrű, eldolgozatlan varrásokkal rögzített pipa, pont, ahogy korábban a VaporMax esetében is. Egy szó mint száz: nem mindennapi munka.

Lunar Air Force 1/Acronym ’17 – Errolson Hugh

Forrás:

megjelenés dátuma: December 3.

Az Acronym nem először társul a Nike-val, 2015-ben egy, a fentihez meglehetősen hasonló, merész, ugyanakkor remekül mutató, cipzáros darabbal rukkoltak elő, a mostani verzió is hozta az elvárt szintet, és kiemelkedő modellje lett az AF100-nek.

Air Force 1 Low Travis Scott – Travis Scott

Forrás:

megjelenés dátuma: December 2.

Travis Scott egy kicsit merészebbre vette a figurát, és lezserül a cipő oldalán fityegő, ezüstös Nike jelekkel bolondította meg a hófehér alapot, a fűzőkre pedig – magához hűen – egy kaktuszmotívumot illesztett, mindez pedig egy strapabíróbbnak látszó, masszívabb struktúrájú kivitelben érkezik majd.

Air Force 1 Hi Just Don – Don “Don C” Crawley

Forrás:

megjelenés dátuma: December 1.

A Just Don elnevezésű, saját márkát vezető Don Crawley volt az egyetlen a csapat tagjai közül, aki az Air Force 1 magasszárú kiadását választotta, és rá jellemző visszafogottsággal, a sneaker hagyományos külsejét megőrizve, letisztult összképet teremtett meg, aprócska, aranyozott csattal és fűzővel.

Air Force 1 ’07 Roc-A-Fella – Kareem “Biggs” Burke

Forrás:

megjelenés dátuma: November 30.

Kareem Biggs nem vitte túlzásba, létrehozta az AF100 legegyszerűbb és legsemlegesebb darabját, kiadójának aprócska logójával. A Roc-A-Fella fanok biztos odáig vannak érte, én annál kevésbé.


Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés