Kövess minket

Stílus

Így válassz kalapot az arcformádhoz!

Az utóbbi években a kalapok újra az üzletek és az utcakép részévé váltak – szerencsére, hiszen mindig is ez a kiegészítő tette fel a pontot az i-re, ha a stílusos öltözködésről volt szó! Ha eddig úgy gondoltad, neked nem állnak jól, olvass tovább, mert minden arcformához lehet passzoló kalapot találni – arról nem is beszélve, hogy mi kell még egy olyan napon, amikor sehogy sem áll a hajad és nincs időd bonyolult frizurákat alkotni?

Megosztva

1. Hosszúkás arc

hosszúkás

Ha magas a homlokod és keskeny az állad, hosszúkás arcformád van, úgyhogy szerencsés vagy, mert a széles karimájú kalapok most szuper divatosak és neked nagyon jól állnak! Kerüld viszont a keskeny karimájú, de magasan ülő kalapokat, mert ezek még tovább nyújtják az arcod.

2. Szív alakú arc

szív

A szív arcformára a széles homlok és csúcsos áll jellemző. A nagyon széles karimájú kalapokat leszámítva neked szinte minden jól áll, de a legjobb választás egy lapos tetejű, keskeny vagy közepesen széles karimájú kalap, amit akár félrecsapva is hordhatsz!

3. Szögletes arc

szögletes

Ha az állad, az arccsontod és a homlokod közel ugyanolyan széles, és az arcod hosszúsága nagyjából megegyezik a szélességével, akkor szögletes az arcformád. A kerek tetejű, lágyabb, hullámos karimájú kalapok nagyon jól ellensúlyozzák a szögletes formákat, de egy félrecsapott svájci sapka vagy egyik oldalt a szemedbe húzott kalap is jó választás lehet, mert megtöri a szimmetriát is nyújtja az arcot. A szögletes, keskeny karimájú kalapokat viszont nem neked találták ki.

4. Ovális arc

ovális

Az ovális arcnál a homlok kicsit szélesebb, mint az áll, de az arccsont mindkettőnél kijjebb van, és az arc összességében hosszabb, mint amilyen széles. Ehhez az arcformához mindenféle kalap jól áll, így csak a személyes ízlésed és hangulatod szabja meg a határt!

5. Kerek arc

kerek

Hasonló a szögleteshez, de az áll és a haj vonala lekerekített, és az arccsontok kicsit szélesebbre nyitják a kört az áll és a homlok között. Ez is egy nagyon szerencsés arcforma, mert a kalapokkal lehet a legjobban nyújtani: válassz hozzá egy magasabb fedorát közepesen széles karimával! A lapos vagy lekerekített fazonok kevésbé előnyösek, de hátratolva a haj vonaláig ezek is jól mutatnak rajtad.

6. Körte formájú arc

körte

A szív ellentéte, az áll szélesebb, mint a homlok és az arcél, és kicsit hosszabb az egész arc, mint amilyen széles. Ez az arcforma megint nagyon szerencsés szinte mindenféle kalaphoz, csak egy szabályt kell betartanod: ne legyen a kalap karimája az álladnál keskenyebb! A fedora fazonok állnak a legjobban, közepesen széles karimával, és a szögletes, lapos tetejű kalapok keskeny karimával kevésbé.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés