Kövess minket

Aztaa

ÍGY VESZETT ODA 60 EZER DARAB NIKE CIPŐ

25 évvel ezelőtt, a Csendes-óceánba veszett 60 ezer darab Nike cipő, mikor a lábbeliket tartalmazó konténer az vízbe zuhant.

Megosztva

 

nike1112

Fotó: Getty/ Europress

Talán a legnagyobb veszteségének tartja a Nike cég azt az esetet, amikor 1990. május 27.-én a koreai kikötőből, az USA-ba tartó Hansa Carrier teherhajó elvesztette rakományát.
A hajó, a Csendes-óceánon keresztül szállított cipőket az Egyesült Államokba, mikor hatalmas viharba keveredett. A fedélzeten huszonegy, egyenként húsz méteres konténer volt, amiből öt, a nagy hullámoknak köszönhetően elszabadult a hajón. Az öt konténer a gyermekcipőkön át, egészen a túra bakancsokig zsúfolásig volt. Négy konténer biztonsági zára feladta a szolgálatot, majd a cipőket tartalmazó tároló ajtaja kinyílt. Összesen 60 ezer darab cipő, tehát 30 ezer pár Nike cipő zuhant a tengerbe.

Heteken keresztül, folyamatosan mosta partra a cipőket az óceán. Ezeket, miután letakarították róla az algákat, kagylókat és a kátrányt, újra hordhatóvá váltak.

Ha átlagban 15 ezer forinttal számolunk egy pár Nike cipőt, akkor a 30 ezer pár lábbeli összege, csaknem 450 millió forint veszteséget okozhatott a Nike-nak!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés