Kövess minket

Aztaa

Ilyen az, amikor mesterséges intelligencia interjúvolja meg Billie Eilisht

Egy bot kontra Billie.

Megosztva

Kétségtelen, hogy a mesteréges intelligencia egyre nagyobb teret hódít, az emberek pedig sorra kísérletezgetnek vele, és néha még az alkotás szolgálatába is állítják. Gyakorta hallani érdekes sztorikat arról, miképpen írtak komplett lemezeket AI segítségével, vagy épp hogyan hoztak létre egy Travis Scott dalt szintén ilyen metódussal, sőt, a közelmúltban Björk is így komponált folyamatosan változó dallamokat a Microsofttal társulva.

Új videójában a Vogue is mesterséges intelligenciához nyúlt, és azzal, egészen pontosan egy bot segítségével interjúvolták meg Billie Eilisht, a végeredmény pedig magáért beszél.

Forrás: Vogue

Már a beszélgetés első másodpercei is mókásak, a robot ugyanis „vogu”-nak ejti a lap nevét „vog” helyett, majd Billie Eilish helyett Billie Eyelash-t mond. Ezután közli, hogy rákeresett az énekesnőre és a találatok tartalmát összegyúrva állította össze a kérdéseit, majd hozzáteszi, hogy igazából mennyire imádja a fiatal tehetség zenéit.

A kérdések elég sokszínűek, van, amelyik valójában értelmetlen („Viseltél-e valaha fejhallgatót, amiből zene szólt?”), de akad köztük olyan is, ami viccen kívül elgondolkodásra késztetheti az alanyt („Gondoltál már arra, hogy újra ismeretlen >> vegyük úgy, hogy nem híres << lennél?”).

7:30-tól jön a meglepi: a gép bejelenti, hogy a 18 éves énekesnő eddigi összes dalának megvizsgálása után ő is írt egy Billie Eilish dalt (így készült el az AI-féle Travis Scott treki is), majd megkéri Billie-t, hogy olvassa fel annak  – néhol sántító – szövegét. Billie nem volt teljesen elégedett, mint mondta, lenyűgöző, hogy egy komputer már ilyenekre képes, viszont ő azért jobb trackeket rak össze. 

A videós interjú látvány és atmoszféra tekintetében is csillagos ötös, csekk:

[vembed youtube=”K0c94ghBS4A” ] Eilish jegyzi egyébként az új James Bond-film betétdalát, a frissen kiadott melankolikus szerzeményt itt lehet fülelni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés