Kövess minket

Aztaa

Ilyen egy párnacsata West Point-on!

A híres katonai akadémia tanulói minden évben legalább egyszer háborúba csöppenek.

Megosztva

nydailynews.comFotó: nydailynews.com

Nem idegen földrészeken állnak a frontvonalban, hanem a világhírű iskola falain belül. Fegyverzetük párnákból áll, azokkal esnek egymásnak minden év augusztusában.

Idén is megrendezték a párnacsatát, de az indulatok kissé elszabadultak. Több száz kadét küzdött meg egymással, azonban páran, tulajdonképpen doppinggal élve, különböző tárgyakat rejtettek párnáikba. A hatás nem maradt el, a kadétok töréseket, zúzódásokat szenvedtek, valódi vérfürdővé vált a kedves kis összejövetel.

twitter
Fotó: twitter

A gyakorlópályán verekedő tanulókat a környező ablakokból bíztatták, füstbombákat és égő papírfecniket dobálva közéjük. Több pirotechnikát használtak, mint nálunk egy Újpest-Fradin. A kadétok azonban felkészültek voltak, többen teljes menetfelszerelésben léptek a harcmezőre.

Az itt szerzek sérüléseket, mint valódi háborús hegeket, büszkén mutogatják a srácok a közösségi médián, az iskolában az az igazi vagány, aki több sérülést is összeszed. Idén ezt az a tanuló érdemelte ki, aki a csata hevében lábát törte. A harcban nagyjából harmincan sérültek meg, két embert a mentő vitt kórházba a helyszínről.

Az akadémia vezetői nem kezdenek nyomozásokba, sajnálják a sérülteket, de kijelentették, hogy jövőre is lesz párnacsata a West point-on. Eddig egyszer, 2013-ban, maradt el a harc, mert a 2012-es eseményen fémdobozokkal, mini-széfekkel turbózták fel fegyverarzenáljukat a túl vehemens kadétok, komoly sérüléseket okozva így társaiknak.

Az eseménynek már tradíciója van egyébként, egészen 1897 óta ütik-verik egymást a diákok a West-pont-on. A csatát minden évben, egy 7 hónapos kőkemény kiképzés után rendezik meg, ami alatt, szinte egymáshoz sem szólhatnak a kadétok. Itt aztán kiengedik a fáradt gőzt és az ütések nyomán erősödik a közösség is.

Egy biztos, békésebb világban élnénk, ha a hadsereg lecserélné lőfegyvereit.

Mondjuk párnákra…

(nydailynews.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés