Kövess minket

Stílus

Ilyen táskákat ihletett Portugália és a meztelenség

Az Anna Amélie nyári kollekciójának fő inspirációs forrása az építészet, illetve a női test és a meztelenség volt.

Megosztva

Olhá Anna, a nőies, bőrből készült táskáiról ismert magyar tervező az elmúlt hónapokat Portóban töltötte, ahol nagy hatással volt rá a helyi kultúra és építészet. A kint töltött idő alatt született meg a legújabb, NAKED névre keresztelt kollekciója, melyben letisztult formákkal, nude és fehér színekkel dolgozott.

Bár Portóról elsőre a színes házak forgataga, mediterrán, tengerparti város juthat eszünkben, itt él és alkot a portugál építészet egyik kiemelkedő alakja, modern, letisztult épületeket megálmodó Álvaro Siza Vieira. A vele való találkozás, illetve azt, hogy egy általa készített épületben lakott, mély benyomást tett a tervezőre, melynek hatása a kollekció formavilágában, szabásában köszön vissza.


A színek és anyaghasználat az emberi test természetességét, meztelenségét hozza vissza, ami amúgy is uralkodó trend most a divatvilágban. A szögletes formákat ellensúlyozzák a lágy színek, meleg árnyalatok. Alapanyagok terén főként natúr marhabőrt és növényi cserzésű bőröket használt a tervező.

A kollekcióban a négy alapfazon mellett nagyméretű tote bag-ek bucket bag-ek és hátizsákok is helyet kaptak, melyek különlegességét a fém csavarokkal rögzített kapcsolódások adják, felidézve az építészetben használt eljárást.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés