Kövess minket

Aztaa

Íme, az elmúlt 100 év legnagyobb gyémántja!

Veled is rendszeresen előfordul, hogy drágaköveket, esetleg gyémántokat nézegetsz az ékszerésznél vagy az, hogy nem tudsz választani a többkarátos darabok közül?

Megosztva

Ha a válasz igen, akkor most már nem kell tovább keresgélned, mert garantáltan ez a szépség lesz álmaid drágaköve! Botswanából származik a világ második legnagyobb szilárd gyémántja, mely a legnagyobb felfedezés 1905 óta, amikor is Dél-Afrikában egy 3106 karátos, 621 grammos követ bányásztak. A Cullinan-gyémántot feldarabolták és több drágakövet csiszoltak belőle.

h 52393961

A drágakő a Botswana északi részén működő Karowe bányából került elő. A botswanai egyedi – Ila típusú – darabot a kanadai vállalat, a Lucara Diamond Corp találta. A vállalat vezérigazgatója, William Lamnek nem voltak szavai: „Egy fantasztikus hét volt a Lucara számára. Ez a gyönyörű kő a világ második legnagyobb drágakő minőségű gyémántja.”

A 1111 karátos drágakő méretei alapján – 65 mm x 40 mm x 56mm – pontosan illeszkedik a markunkba. A gyémánt hatalmas hasznot hozhat a vállalatnak, amelyik birtokolja, ám nem eszik ennyire forrón a kását, a követ több tesztnek és elemzésnek is alávetik majd.

Forrás: Daily Telegraph

 

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.