Kövess minket

Tech

Íme, így fog kinézni a PlayStation 5 kontrollere, a DualSense

Megosztva

Forrás:

A Sony leleplezte a következő konzoljának, a PlayStation 5-nek a hivatalos kontrollerét, mely meglepő módon nem csak új funkciókat hoz, de a kinézete is nagyban eltér az elődöktől.

A japán cég a hivatalos blogján tett közzé egy részletes beszámolót az új kontrollerről, amit az eddigi DualShock nevet hátrahagyva DualSense-nek neveztek el. Az elnevezés mögött egy új technológia áll, melynek segítségével sokkal részletesebb vibrációt tudnak produkálni a játékok, a Sony azt a példát hozta, hogy konkrétan a kezünkben érezzük majd, ha mondjuk egy játékban az autónk elakad a sárban. Szintén erőseb visszacsatolást kapunk a hátsó ravaszok, az L2 és R2 gomboknál, a cég állítja, részletesebben fogjuk megélni, ha mondjuk kifeszítünk egy íjat egy játékban. A szerkezet már ránézésre eltér a korábbi PlayStation kontrollerektől, hisz egy sokkal vaskosabb dizájnt kapott, erre azért volt szükség, hogy elférjenek benne az új technológiákat működtető elemek. De nem csak a méret, hanem a szín is rendhagyó, a Sony a megszokott fekete szín helyett egy fekete-fehér kombót talált ki, mely valószínűleg előrevetíti a konzol kinézetét is.

Forrás:

Az újdonságok közé tartozik még, hogy beépített mikrofont is kap a kontroller, így akár headset nélkül is tudunk kommunikálni multi közben (igaz a Sony továbbra is a headsetet ajánlja hosszabb játékoknál), USB-C kábellel lehet majd tölteni az aksiját, a fénysávot a touchpad széleire helyezték át, a Share (Megosztás) gomb pedig Create gomb lesz új nevén. A cég elnöke, Jim Ryan ígéretet tett rá, hogy az elkövetkezendő hónapokban újabb infókat árulnak el a 2020 telén érkező konzolról.

Forrás:
Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés