Kövess minket

Hiphop

Immár AZA nélkül, de a jól megszokott hangzással érkezik PKO új lemeze

Tíz év után, klasszik UG cuccot hoz a Kopasz.

Megosztva

Forrás:

Különös, és egyben baromi kellemetlen közjáték előzte meg PKO új lemezének, a Fekete Péntek című EP-nek az elkészültét; a Kopasz néven (is) ismert rapper tudniillik viharos körülmények között távozott a Scarcity Budapest kötelékéből, miután Facebookon (!) összekapott a kiadó fejével, AZA-val. Kettőjük vitája amúgy pont egy album miatt robbant ki; PKO elmondása szerint AZA dobta fel 2015 áprilisában, hogy csinálniuk kellene egy új motyót, az első és mindeddig egyetlen PKO korong, az idén tizedik születésnapját ünneplő Szövetség után. A Kopasz azonban (akkor még) nem élte különösebben az ötletet, mivel a családja, valamint a munkája mellett nem tudott volna elég időt szakítani a szövegírásra és a stúdiózásra, ezért inkább csak néhány trekk felvételét, majd azok publikálását javasolta. A srácok a későbbiekben sem tudtak közös nevezőre jutni egymással, holott időközben elkészült pár trekk, amiket PKO mindenképpen szeretett volna megosztani a közönséggel, ám ezekre a SCBP felületein – egészen abszurd módon még a PKO rajongói oldalon – sem volt lehetősége, mert AZA (vélt vagy valós) sérelmei miatt egész egyszerűen nem állt vele szóba.

PKO azt is elárulta, hogy tulajdonképpen ezen hercehurcát követően döntötte el véglegesen, hogy mégis összehoz egy kislemeznyi anyagot, és ha már így alakult, teljesen a saját feje után megy. A Fekete Péntek szeptember 13-án, – sosem találnátok ki – pénteken jelenik meg a rapper nemrég létrehozott Youtube csatornáján, más platformokon szinte biztosan nem lesz elérhető.

Az EP összesen hat számot tartalmaz, ebből kettőben lesznek közreműködők Antal és Tkyd személyében, míg a zenei alapokat egytől-egyig a fiatal beatmaker, D-Fress szolgáltatta – őt Pez, a lemez hangmérnöke ajánlotta be PKO-nak. A Fekete Péntek kalózos borítóját a megszállott Stranger Things fan, Sonnyfive tervezte és alkotta meg.

A Kool Kasko karcaival megbolondított Intro néhány nappal ezelőtt, amolyan promó gyanánt felkerült Youtube-ra, ezt alább csekkolhatjátok.

[vembed youtube=”3XVCcAC2EWY” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés