Kövess minket

Aztaa

Immár Dél-Afrikában is (majdnem) szabadon füvezhetnek az emberek

Csak otthon, a négy fal között.

Megosztva

Forrás:

A Dél-afrikai Köztársaság legfelsőbb bírósága tegnap fontos kérdésben hozott döntést. Egy keddi határozat értelmében ugyanis mostantól kezdve nem ütközik törvénybe a marihuána fogyasztása az országban. Mindeddig ugyanis szigorú törvény tiltotta, hogy a felnőttek kannabiszt tartsanak otthon, ám az új határozat értelmében nem csak tépni lehet a négy fal között, hanem akár kis mennyiségben termeszteni is, persze csak saját használatra. Nyilvános helyeken továbbra is tilos füvezni, illetve árulni. A bejelentést követően ünneplő emberek tömege lepte el Fokváros utcáit; végre szabadon füvezhetünk felkiáltásokkal hangot adva (egyelőre) felhőtlen örömüknek.

Az ország kormánya másfél évvel korábban, 2017 februárjában lehetővé tette a marihuána, vagy ahogy arrafelé hívják a dagga, orvosi célokra történő felhasználást, akkor még egyáltalán nem esett szó az úgymond teljes legalizációról.

Ez a határozat azonban egészen addig nem léphet életbe, amíg a parlament nem szentesíti, ezért a legfelsőbb bíróság a döntéssel együtt elrendelte, hogy két éven belül fogadják el új törvényt a keddi döntéssel összhangban.

Idén egyébként már több országban, például Kanadában és Grúziában is legalizálták a füvet. Ezzel szemben nálunk még népszavazást sem lehet kiírni az esetleges legalizációval kapcsolatban.

(BBC)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés