Kövess minket

Tech

Influencerek rémálma: az Instagram elrejtheti, hogy hányan lájkolták a képeidet

Egyelőre tesztelik a funkciót.

Megosztva

Forrás:

Tegnap tartotta a Facebook a saját, F8 nevű konferenciájának prezentációját, melynek során kiderült, hogy átalakítják a nagy közösségi oldal dizájnját, új logót kap a vállalat (ami kb. ugyanolyan, mint az előző), és két új Oculus VR szemüveget is bejelentettek, az egyik ráadásul vezetéknélküli lesz.

A legérdekesebb újdonság mégis az Instagramot érintette, mely rengeteg kritikát kapott, hogy addiktív, miközben egy nárcisztikus nemzedéket nevel ki. A Facebook megpróbál ezeken változtatni, ezért bejelentették, hogy a jövőben sokkal kisebb figyelmet kap az Insta profilokon az, hogy kit hányan követnek, és ami talán ennél is nagyobb változás, eltűnhetnek a lájkszámlálók. Az utóbbi, egyelőre csak tesztelés alatt álló funkció állítólag úgy működik majd, hogy a posztok alatt azt ugyan látni fogjuk, hogy mi tetszett a barátainknak, és ugyanúgy megnyithatjuk egy listába a lájkolók neveit, de pontos számot nem ad majd az Insta a lájkok számára, ezt csak akkor tudjuk meg, ha egyesével összeadjuk a listában a lájkolókat. A kép/videó feltöltője továbbra is látja majd, hogy mennyien lájkolták a posztját.

Forrás:

Ami az addikciót illeti, az Instagram a jövőben bevezet egy funkciót, ami kicsit pihenőpályára állítja az appot, ha mondjuk épp szakított velünk a barátunk/barátnőnk, és nem akarjuk állandóan látni a nyaralós képeit. A kommentszekcióban pedig elhelyeznek egy szűrőt, ha tehát valami durvát írsz mások képei alá, akkor az app figyelmeztet rá, hogy ez a szöveg sértő lehet, és gondold át, hogy tényleg posztolni akarod-e. Végül, de nem utolsó sorban a kameradizájn is kap egy kis ráncfelvarrást. Az újítások megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert.

Forrás: Instagram

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés