Kövess minket

Elektronikus

InterYou: A Tehetséges Olasz DJ-vel, Max Berninivel!

Az OFF MÉDIA kérdéseire, a feltörekvő olasz DJ: Max Bernini válaszolt!

Megosztva


Honnan jött az ötlet, hogy DJ leszel?

Nem volt különösebb oka! Természetesen jött, gyermekkorom óta a legtöbb időmet zene hallgatással töltöttem, követtem a toplistákat és ez azonnal feltöltött. Nyitott szemmel jártam és folyton álmodoztam a világ klubjairól, bulijairól. Szerencsére ebben a tekintetben sok kívánságom valóra vált.

Melyik stílus áll hozzád a legközelebb, hiszen a repertoárodban mindent megtalálhatunk a techno-tól a minimal / deep house-ig?

Azt gondolom, hogy jelenleg még nehéz meghatározni ezt, hiszen az elektronikus zene rengeteg más műfajjal „fertőzött”. Rengeteg energiát használok a techno-ból, de imádom a deep house hangzását és ritmusait is. Szeretek kísérletezni és próbálok teret adni az elektronikus zenének, korlátok nélkül.

Írsz zenéket? Hogyan építed fel a lejátszási listád egy-egy bulira? A kedvenc előadóidtól válogatsz?

Jelen pillanatban van néhány ötlet a fejemben, de ezek egyelőre csak gondolatok. Eddig még nem jelentettem meg semmit, ami teljesen a sajátom lenne. Imádom a zenét és alapos kutatások során fedezem fel azokat az újdonságokat, amiket aztán bele tudok építeni a szettjeimbe. Soha nem csinálom meg előre a playlistemet! Több ezer számom van már, amiket folyamatosan bővítek, de ezek között található jó pár régebbi gyönyörű dal ismeretlen előadóktól.

Kik inspiráltak/inspirálnak téged? Milyen előadók?

A múltban sokat tanultam több DJ-től, legfőképp olaszoktól. Nagy hatással volt rám DJ Ralf: nagyon szenvedélyes, ösztönös ember sötét dalokkal, mellette még megemlíteném a Pasta Boys triót. Nemzetközi előadók közül pedig a Daft Punkot és Eric Prydz-ot mondanám.


Hallgatsz más stílusú zenéket is magánemberként otthon, avagy teljesen az elektronikus zene megszállottja vagy?

Természetesen nagyon sok fajta zenét meghallgatok, úgy gondolom, hogy a zene egy szabad tér tele nézetekkel! Abszolút logikátlan és értelmetlen elvakultnak lenni egy stílussal. Több műfaj hallgatása elmélyíti a tudásomat és szélesíti az ízlésemet.

Mit szeretsz jobban a kis városokat/klubokat vagy igazán hangulatba inkább a nagy helyek, például a raktárak hoznak?

Nagyon szeretem a kis klubokat, valószínűleg minden DJ álma, hogy több ezer ember előtt játszhasson, de én úgy gondolom a kis helyeken születik igazán különleges hangulat. Az emberek energiája kézzelfogható.

Mi a kedvenc helyed, diszkód Európában, ha persze van?!

Azt gondolom, hogy az Amsterdam Dance Event a legérdekesebb rendezvény, széles felhozatallal, rengeteg felfedeznivalóval.

Játszottál valaha külföldön? Szeretnél Magyarországra látogatni valamikor?

Igen, megesett már velem, hogy külföldön játszottam: Spanyolországban, de nem jártam még soha Magyarországon. Nagyszerű élmény lenne, ha ez megvalósulna.

Kövessétek a Facebookon!
[vembed vimeo=”154702066″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés