Kövess minket

Stílus

InterYou: Kupi Szimonetta – Az 1975 tervezője

Régóta terveztem egy sorozatot magyar divattervezőkkel, mert azt gondolom, hogy ha megismerjük őket egy kicsit, akkor sokkal bátrabban keressük fel showroomjaikat és bátrabban vásárolunk tőlük.  

Megosztva

11852933 1022824607761833 661391026 o

Elsőként az 1975 Fashion egyik tervezőjét, Kupi Szimonettát faggattam a márkáról és egy kicsit saját stílusáról. Vele nagyon könnyű volt, hiszen szerencsém van őt személyesen és szakmailag is ismerni. Szimi szerintem a modern nő tökéletes megtestesítője: csinos, okos, mindig pörgős, szuper csaj. Mindez pedig az általuk tervezett ruhákban is megtestesül: abszolút kozmopolita darabok, amelyek a világ bármely pontján megállják a helyüket.

A MÁRKA

Hogyan foglalnád össze pár mondatban a márkátok lényegét?

Általánosságban azt mondhatnám; funkcióközpontú, kontrasztos, letisztult.

Honnan jött az ötlet, hogy saját márkát alapítsatok?

Tervezőtársammal közösen született a gondolat, közel 5 éve. Számos tapasztalás és kettőnk erős jellemének néhol összekülönbözése, másutt teljes egyetértése viszi előrébb a munkát. Nagy kritikusai vagyunk magunknak / egymásnak, így nem kell külső segítséget igénybe vennünk döntési helyzetekben. Idén fordulóponthoz érkeztünk, ugyanis a tavalyi év bővelkedett elismerésekben (pl. Glamour Év divattervezője jelölés) és együttműködésekben (pl. Marie Claire Fashion Days bemutatói között), majd mindezek után döntöttünk úgy; hogy egy reklámügynökséggel folytatjuk a brandépítést és számunkra új lehetőségeket megnyitva haladunk tovább az alap értékekhez hűek maradva.

Ki számodra az „álomvásárló”?

Tudatos, funkcióorientált, kényelempárti nők, akik kedvelik az oversize és letisztult formákat, mindemellett megőrzik szofisztikált nőiességüket.

11865223 1022824604428500 1403853777 o

Ki az a híresség, akinek a legjobban örülnél, ha a ruháitokat hordaná?

Külföldi fiatal hírességek közül Dakota Fanning, Ellen Page színésznők, hazai berkekből Trokán Nóri, Osvárt Andrea.

Mik a kedvenc anyagtípusaid?

Elsősorban a pamut alapú szöveteket preferálom, illetve lelkesen kísérletezünk a márka életében a soft-shell, műszőrme és selyemtípusú anyagokkal. Ám a legnagyobb ámulattal mégis a bőr megmunkálását figyelem.

Hol vásárolhatóak meg a termékeitek?

Budapesten saját showroomban, emellett 3 különböző multibrand shop ban a belvárosban. Hazai és nemzetközi webshop céggel együttműködve online felületen és szeptembertől immár  Tel-Avivban is elérhetőek vagyunk.

A TERVEZŐ

Ki a Te kedvenc divatterveződ?

Alexander Wang, Stella McCartney, emellett inspiráló márkáknak tartom  a Balmain és a Celine divatházakat. Hazai fiatal tervezők közül pedig Áron Eszter munkáját és a USE tervezőcsapat alkotásait tartom példaértékűnek.

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat?

Letisztult, lazán nőies, monokróm darabok izgalmas kiegészítőkkel, emellett figyelek arra, hogy legyen valami visszafogott szexisség az összhatásban. Cipőválasztásban végletes vagyok; lapos talpakon vagy extra magas sarkakkal érzem jól magam.11865197 1022824601095167 1290514937 o

Mi az a 3 dolog, ami nélkül sosem indulsz el otthonról?

iPhone, sketchbook, a hangulatomtól függően valamelyik nagyon karakteres rúzsom.

Melyik a kedvenc autód?

Egyértelműen a sajátom; Fiat 500. Modern, szexi, stílusos.

Melyik a kedvenc éttermed?

Budapesten számos étterem pl. a nagyon fiatalos és laza Kiosk, New Yorkban a Spicemarket, Bécsben a Le Bol.

Ha nem divattervező lennél, mivel foglalkoznál?

Bár a tervezői tanulmányok mellett bölcsész és gazdasági végzettségem is van, de azt gondolom, a kreatív szférában maradva; enteriőrtervezőként vagy grafikusként, esetleg újságíróként foglalatoskodnék.

 MG 7502.2

Mi az az egy tanács, amelyet a vásárlóidnak adnál?

A kevesebb több, ami tulajdonképpen a márkánk egyik alap tézise is. Hiszek a letisztult elegancia-lazaság-nőiesség hármasában.
Szimiék ruháit sokszor viseltem már rendezvényeken és a hétköznapokon is, és mindig rengeteg bókot zsebeltem be bennük, mert jó érzés viselni őket és mindig szuperül éreztem magam bennük, amit úgy tűnik a környezetem is észrevett.

Itt találhjátok őket:
1975 showroom: 1056 Budapest, Hercegprímás utca 12.

(bejelentkezés szükséges: +36 (20) 383 5984)

www.1975fashion.com

http://www.facebook.com/1975fashion

 

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés