Kövess minket

Stílus

Interyou: Nagy Saci, a Nasha ékszer megálmodója

Ékszerek, amik biztos nem jönnek Veled szembe az utcán! Nagy Sacival, az ékszerek tervezőjével beszélgettünk…

Megosztva


Gondolom mindig a szokásos kérdéseket kapod meg, de Mi sem mehetünk el szó nélkül ezek mellett. Pár szóban mesélj magadról kérlek!

Huszonhét éves vagyok, Győrben születtem, de két éve már Budapesten élek. Két hobbim van, a művészetek és a sport. Tíz évig jégkorongoztam.

Hogyan alakult ki benned, hogy ékszereket szeretnél készíteni? Mindig is kreatív gyerek voltál?

Kicsi korom óta vonzódom a kreativitást igénylő dolgokhoz. Talán az első emlékem az, mikor az oviban lekellett festeni az egyik szülőnket. Én az anyukámat festettem le és mindenki szerint nagyon jól sikerült. Otthon kirakták a wc-be, amire nagyon büszke voltam, még ha a mellékhelyiségbe is került :P.

Aztán voltak a sulis farsangok, amire mindig én (persze anya segítségével) készítettem a jelmezeket. Gimnázium után felvettek egy budapesti művészeti iskolába. Ekkor igazából még nem tudtam mi érdekel, csak azt, hogy kreatív legyen. Miután elvégeztem, hazaköltöztem és édesanyám hobbiboltjában kezdtem el dolgozni. Nagyon inspirálóan hatottak rám a különféle anyagok, színek, formák. Itt kezdtem el saját magamnak gyártani az ékszereket.


Saját magad találod ki, hogy épp milyen anyagokkal, formákkal szeretnél dolgozni vagy esetleg segítenek a barátok, család az ötletelésben?

Saját magam találom ki. Legtöbb inspirációt a hétköznapi életből merítem. Lehet egy zene, egy élmény ami ér engem vagy az emberekkel való találkozás… Ötletelésben nem szoktam segítséget kérni, legfeljebb véleményt, legtöbbször a nővéremtől.

Indulsz/indultál bármilyen tervezői versenyen?

Négy éve megnyertem egy Swarovski ékszerkészítő pályázatot. Közeljövőben nem tervezem.


Hogy érzed, mennyire van kereslet a mai világban egyedi, kézzel készített ékszerekre? Én személy szerint imádom őket, de mások is így vélekednek?

Szerencsére egyre nagyobb a kereslet nálunk. De még mindig le vagyunk maradva más országokhoz képest. Szerintem a legtöbb ember fél a merészebb, egyedibb ékszerek viselésétől.

Hol és hogyan próbálod reklámozni a kollekcióidat és a munkáidat? Te magad is mindig viselsz egy-egy darabot?

Ritka az olyan eset, hogy ne valami saját magam által készített kiegészítő nélkül induljak el valahova. Ez valahogy már hozzám nőtt.

Az instagramomra és facebook oldalamra rendszeresen töltök fel képeket. Őszintén, a marketing részében nem vagyok a legjobb.


Hol lehet rendelni, megszerezni a darabokat? Kész termékek vannak csak vagy esetleg meg lehet téged keresni egyedi ötletekkel, amiket elkészítenél?

Győrben, a Zerka nevezetű boltban megtalálható pár ékszerem, de inkább megrendeléseket szoktam vállalni. Leginkább a saját ötleteimből szeretek dolgozni. Eddig még nem nagyon volt rá példa, hogy konkrét igénnyel, ékszertervvel keressenek meg. Egyszer szívesen kipróbálnám mi sül ki belőle! Biztos nagyobb kihívás lenne, sokat tanulhatnék belőle.

Ha közreműködhetnél bármelyik tervezővel/divatcéggel melyik lenne az?

Ezen még nem nagyon gondolkodtam! De hirtelen Vivien Weestwood jut eszembe. Talán azért is, mert merész és nem szab határt a kreativitásnak.

Mi a legnagyobb álmod, amit elszeretnél érni az ékszerekkel, ha persze van ilyen?

Pár éve még az volt, hogy egy befutott ékszertervező legyek. Most már leginkább az, hogy csak ezt csinálhassam, ez legyen a munkám. A legnagyobb álmomról egyelőre még nem szeretnék beszélni.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük