Kövess minket

Stílus

InterYou: Rienne Creations, kalandozás az ékszerek birodalmában

Ritkán hordok és csak nagyon minimalista kiegészítőket, de Adrien ékszerei engem is teljesen elvarázsoltak. Ékszereiben az elegancia, a nagyvárosi csillogás és pompa sűrűsödik össze és alkot valami egészen különlegeset. Nem véletlen, hiszen Adri először a MOME-n majd a London Collage of Fashionben tanult, ezután pedig hosszú ideig dolgozott Marc Jacobs mellett. Hazatérve pedig úgy döntött, hogy a ruhák helyett inkább ékszereket készít majd. De erről meséljen inkább Ő:

Megosztva

 

2jo

RIENNE – A MÁRKA

Hogyan foglalnád össze pár mondatban a márkátok lényegét?

A RIENNE Creations olyan divatékszer márka, amely ötvözi a minőségi alapanyagokat és a high fashion esztétikát a hagyományos kézműves technikákkal.

Honnan jött az ötlet, hogy saját márkát alapítsatok?

A New York-ban eltöltött idő volt a legnagyobb hatással a márka megalakulására. Szerettem volna hasonló minőségben dolgozni, mint ahogy azt a Marc Jacobs-nál tettem, hogy kamatoztassam az ottani tapasztalataimat, viszont itthon nincs hasonló jellegű cég, ahol elhelyezkedhettem volna.

Ki számodra az „álomvásárló”?

Gyakran előkerül ez a kérdés. Többnyire vásárok piackutatási kérdőíveiből. Mindig nehezemre esik válaszolni, mert szerintem gazdaságilag erőteljes öngól a vásárlók között minőségi különbséget tenni. Persze tudatosan meg kell határozni kinek és milyen piacra készülnek az ékszerek,de az „álomvásárló” olyan mint az „álomférfi”; csak a mesékben létezik.

Ki az a híresség, akinek a legjobban örülnél, ha az ékszereidet hordaná?

Az egyik ilyen álmom pár hete valóra vált. Adrienne Vittadini, akit nagyon nagyra becsülök, vett tőlünk ékszert, amire nagyon büszke vagyok jelenleg. Ezen felül számos híresség van, akin szívesen látnám egyik darabunkat. A közös bennük, hogy valódi értékeket képviselnek, tehetséges művészek, vagy kiemelkedő teljesítmény áll mögöttük.

Mik a kedvenc anyagtípusaid?

Szeretek féldrágakövekkel dolgozni. A féldrágakövek apró szabálytalanságai, színbeli gazdagsága nem sok alapanyaggal ér fel számomra.

 1jo

Hol vásárolhatóak meg a termékeitek?

A Tresure (https://www.facebook.com/treasurebudapest?fref=ts) nevű üzletben, illetve a Designrs.co (http://www.designrs.co/collections/vendors?q=RIENNE%20Creations) webáruházban.

ADRIEN – A TERVEZŐ

adrienn

Mi a Te kedvenc ékszered és miért?

Az egyik kedvenc ékszeremet még anyukámtól kaptam, de nem nagyon hordom mostanában, pedig sokáig nem vettem le. Egy arany nyaklánc egy olyan medállal, amely azt a jó szerencsét szimbolizálja, amiért az ember tesz is (például rendesen felkészül egy vizsgára, és aztán kihúzza a kedvenc tételét). Egy ékszer sokszor olyan jelentéssel bír viselőjének, ami csak számára fontos, amit nagyon szeretek.

Ki a Te kedvenc divatterveződ?

Ez gyakran változik. Divattervezőként a szabás izgat a leginkább. Szeretem az olyan tervezők munkáit, akik mesteri szabászok is egyben, mint Cristobal Balenciaga, Madame Gres vagy Iris van Herpen. Divatékszerben a Lanvin, Marni, Prada ékszerek állnak a legközelebb hozzám, de ezen a téren jóval eklektikusabb az ízlésem.

Hogyan jellemeznéd a saját stílusodat?

Egyszerre kell megfelelnem a tervezŐ, az üzletasszony és az egyetemi tanári image-nek, amibŐl az következik, hogy elég változatosan öltözködöm. Nagyon szeretem az ékszereimet hordani, ami persze alap dolog szerintem. Elöfordul, hogy egy hangsúlyosabb nyalkáncot sportcipŐvel veszek fel. Az elegánsat gyakran keverem a sportossal. 

Mi az a 3 dolog, ami nélkül sosem indulsz el otthonról?

Telefon, bankkártya és egy pár RIENNE fülklipsz. Az a legjobb, hogy manapság az ember komplett irodát hordhat magánál a telefonja segítségével. Persze megvannak ennek a hátrányai is, jóval nehezebb kikapcsolódni. Mostanában próbálom legalább vasárnap nem csekkolni az email-jeimet, de ez nem mindig sikerül. A klipszeinket pedig azért szeretem, mert ha a napom úgy alakul, akkor könnyen elegánsabbá vagy cool-abbá tehetem velük az egész öltözékemet és kis helyen is elférnek. Majdnem minden táskámban hánykolódik egy pár fülklipsz.

Melyik a kedvenc autód?

Valahogy az autók nem annyira hoznak lázba, bár minden elismerésem a kedves auto-tervező kollégáké. Azért, ha egy Mini-t látok, gyakran megfordulok utána.

 

Melyik a kedvenc éttermed?

A River Cafe Brooklynban. Szép emlékek kötnek oda.

Ha nem ékszertervező lennél, mivel foglalkoznál?

Egész biztos, hogy ruhákkal, hiszen eredetileg divattervező vagyok.

Mi az az egy tanács, amelyet a vásárlóidnak adnál?

Nyugodtan lehetnek bátrak a divatékszerekkel. Ne féljenek néha egy-egy nagyobb darabot választani.

3jo

Ha figyelemmel követnéd Adri munkáit és vásárolni szeretnél tőle, az alábbi elérhetőségeken megteheted:

Rienne Facebook:https://www.facebook.com/RienneFashionJewelry?fref=ts

Rienne web:http://www.riennecreations.com

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés