Kövess minket

Sport

InterYou: Salamon Dia fitness modell

Salamon Diával beszélgettünk, aki nemrégiben Amatőr Olimpiát nyert. A Fitbalance Berkes team tagja, 2012 óta jár le az edzőteremben. Az alábbi interjúból kiderül az is, hogy milyen cikis dolgok történtek vele verseny előtt.

Megosztva

Nemrégiben Liverpoolban jártál, az Amatőr Olympián. Mondhatjuk, hogy sporttörténelmet írtál, hiszen magyar versenyző nem nyert még ilyen megmérettetésen. Hogy indultál neki a versenynek, számítottál a győzelemre?

Spontán versenynek indult az Amatőr Olympia, nem szerepelt a versenynaptáramban, így nem is éltem bele magam a győzelembe. Párom ösztönzésére döntöttem úgy, hogy elindulok és a nevezésem az utolsó pillanatban adta le a szövetség.  Mindig a legjobb formám igyekszem a színpadra vinni, de tudniillik minden versenyre ugyanolyan jó formát nem lehet hozni. Tény, hogy a formám sokkal élesebb volt, mint a szeptemberi európai Arnold Classicon, ahol a dobogó 3. fokára léphettem. A legjobb formát a november 15-én megrendezésre kerülő Világbajnokságra időzítem.

A Fitbalance Berkes team csapat tagja vagy. Hogyan kerültél kapcsolatba velük?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Fitbalance Berkes team tagja lehetek, úgy gondolom, a legjobb kezekben vagyok. Berkes Lászlóval már 2012 óta együtt dolgozom. Életem első versenyén a Ms Beach Body-n fedezett fel és kerültem csapatába. Azóta együtt készülünk, edzéssel, étrenddel kapcsolatos kérdéseimmel fordulhatok hozzá, illetve hetente egyszer edzést tart nekem és heti egyszer részt veszek a csapatpózoláson, ahol folyamatosan csiszolunk a színpadi mozgásomon is, illetve segítek a többi lánynak, hogyan mutassa meg előnyös oldalát a bírák előtt.

Mikor és miért döntöttél a konditerem mellett? Hogyan fogadta a környezeted a döntésed?

2012 tavaszán kezdtem el terembe járni. Életem első versenyére csak 3 hónapot készültem. Előtte karatéztam 8 évig és rendszeresen futottam, aerobikoztam.  Tehát a sport mindig fontos szerepet töltött be az életembe. A mai világban egyre nagyobb teret hódít a fitness és az egészségtudatos életvitel, így a közvetlen környezetem is mindig támogatott. Szüleim is büszkék arra, amit eddig elértem és, ha tehetik, megnézik versenyeimet. Most is készülnek a Világbajnokságra, ami Budapesten lesz.

1610830 1000111836677950 5644788097881287007 n

Mennyi időt töltesz a konditeremben? 

Hetente 6 edzésem van, általában a vasárnap a pihenőnap. De sokszor vasárnap is edzem. Versenyidőszakban naponta kétszer is lemegyek a terembe, ugyanis szét szoktam szedni a kardió edzésemet a súlyzós edzéstől. Egy napon a kardió 45 percet a súlyzós edzés 60 percet tesz ki. Hetente kétszer szaunába is járok.

Kik és hogyan motiválnak a céljaid elérésében?

Az eredményeim motiválnak. Ez egy ördögi kör, az emberben állandóan ott van a bizonyítási kényszer. Mindig jobb akarok lenni magamnál és legalább ugyanolyan eredményt hozni, ha nem jobbat. Ezen kívül motivál párom, aki szintén példaértékű, amit a sportban elért, ugyanakkor mindenben támogat. Motiválnak a rajongók leveleikkel, az a sok pozitív visszajelzés, amit a közösségi oldalakon kapok.

Történt már veled valami ciki a színpadon vagy az edzőteremben?

Mindig van félelmem, nehogy félrelépjek az üvegtalpú cipőmben vagy elszakad a bikinim a színpadon, de még nem volt rá példa szerencsémre. Olyan volt már, hogy verseny előtt fél órával elszakadt a bugyim pántja, de gyorsan tű, cérna és mire színpadra kellett lépni kész is lettem vele.

Mi volt a legjobb élményed az edzéssel kapcsolatban?

Legjobb élményem? Egyet nem tudnék kiemelni. Edzésfüggő vagyok, ha egy hétig nem edzem, mert mondjuk, elmegyünk nyaralni, akkor már pezseg a vérem, hogy miért nem edzünk? Nem is edzeni jó, hanem utána, amikor letudtad és elfáradtál….az az érzés, amit akkor érzel. Megérte a szenvedés és megnyugszik a lelkem…. nálam így teljes egy nap.

12184144 1000111926677941 5284076248905245016 o

Biztos sok férfirajongód van. Sokan próbálnak tőled randit kérni? Hogyan reagálsz ezekre a felkérésekre?

 Nem ismerkedek közösségi oldalakon és finoman közlöm velük, hogy van párom. 

A magánéletedről keveset lehet látni a közösségi oldalakon. Mi az oka?

Ez így igaz, a magánéletem nem szeretem publikálni, ami nem azt jelenti, hogy nincs, vagy nem szeretem a páromat. Szerintem az az igazán fontos, hogy a két ember kiegészítse egymást és megtalálják a közös hangot… nem feltétlenül a kifelé mutatás a világhálón.

Van esetleg hobbid, amelyet szívesen csinálsz?

Gondolom itt nem a fitness-re gondolsz?  Szabadidőmben szívesen olvasok, barátokkal vagyok. Szeretek moziba járni, motorozni, szeretem a sebességet, imádok vezetni.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Az olympián abszolút bajnok lettem, így profi kártya tulajdonosa. Biztos, hogy profi versenyeken fogok ezen túl elindulni. Olyan ismert bikini modellekkel állhatok egy színpadon, amiről idáig csak álmodtam. 2 éven belül kvalifikálni szeretnék a Mr. Olympiára Las Vegasba, ami a piramis legtetejét jelenti a fitness világban. Ahhoz, hogy valaki oda kijusson, profi versenyt kell nyerni, tehát a legjobb profi versenyzők mérettetik meg magukat.  Eddig 3 sportolónak adatott meg, hogy eljusson idáig.

Tavasszal fogok diplomázni a Széchenyi István Egyetemen kereskedelem és marketin g szakon.  El tudnám képzelni, hogy egy sporttal kapcsolatos cégnél, edzőteremnél akár marketing területen fogok dolgozni a közeljövőben.  Ugyanakkor személyi edző képesítéssel is rendelkezem. Célnak tűztem ki a német mellett az angol nyelv még jobb elsajátítást, ugyanis rengeteget vagyok külföldön és tisztában vagyok vele, hogy a kapcsolati tőke miatt elengedhetetlen fontosságú.

12182838 1000112583344542 5158595916985984087 o

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés