Kövess minket

Rock

InterYou: Southern Comfort: a dögös-mocskos blues!

A Southern Comfort 2008 április–májusában alakult Nagykaposon. Az alapítók Tibi és Jancsi voltak. Azzal a közös elhatározással hozták létre a bandát, hogy végre olyan zenét játszhassanak, ami igazán közel áll a szívükhöz. A kezdeti tagcserék után hamar kialakult a felállás: Kiss Flóri (dobok), Szilvási Tibi (billentyűk), Vajda Jancsi (basszusgitár, ének), Mészáros Szabi (gitár).

Megosztva

resize

A banda minden tagja nagyon fiatalon kezdte a zenélést különféle helyi bandákban, ezért a zenei ízlésük eléggé eltérő. A zenekarból mindenki más zenét hallgat a rockon belül. Ennek ellenére hamar megtalálták azt a stílust, amit mindannyian magukénak éreztek. Ez pedig a dögös–mocskos blues, rhythm n’ blues. Ez csak egy irány amerre elindultak, ezen kívül sok más zenei stílus is érződik a zenéjükben: rock’ n’ roll, soul, southern rock. Innen jött a névválasztás: a Southern Comfort egy igazi déli pia, egy New Orleans-i whisky neve is. A zenekar első EP-je a „Csak lazán” címet viseli, mely a soundcloud.com oldalán is megtalálható. Az eddigi élményekről a banda billentyűsét most a banda billentyűsét, Tibit kérdeztük.

[vembed youtube=”uuDhCEy15rw” ]

Lassan 6 éve, hogy a zenekar útjának indította pályafutását. Azóta milyen élményekkel lettetek gazdagabbak?

Sok jó banda elővendégeként felléphettünk például Zorall, Beatrice, Lord, Tankcsapda, stb. Felvidéken és Magyarországon is egyaránt. Motoros találkozókon és fesztiválokon is zenéltünk, de kisebb klubok vendégei is voltunk már. Legutoljára a LeszFeszt-en fordultunk meg Kisvárdán.

Egy demót, egy kislemezt és egy nagylemezt már kiadtatok, lesz folytatás?

A terv az, hogy 2016 nyarán felvesszük az új nagylemezt, amely „sokszínű lesz”: kipróbálunk többféle „irányt”, de mindez egyelőre legyen meglepetés. A fő irányvonal természetesen marad a jól bevált déli blues-rock.

Nem is olyan régen forgattátok a második videoklipeteket a Tíz perc nótához, annak hogyan halad az utómunkálata?

A klip jelenleg készül, augusztusban meg fog jelenni. Szóval türelem.

resizeketto

A klipforgatásról el tudnál árulni néhány kulisszatitkot?

Kisvárdai és felvidéki motorosok, valamint statiszták érkeztek a forgatásra, szóval bárki, aki szeretett volna, az részt vehetett az eseményen, mely széles jókedvvel és sok sörrel zajlott. A helyszín egy széles zsákút volt, ahol országúti kocsma volt berendezve. Az intenzív forgatás délután négytől este tízig tartott.

Mik a jövőbeli tervek?

Muzsikálni, minél több helyen. Új albumot felvenni.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

Augusztus 7-én Záhonyban leszünk, utána pedig 20-án szintén ugyanott lépünk fel. Ősszel Hajdúböszörményben, majd Miskolcon a Corner Stage-ben találkozhattok velünk.

További infók és fotók: www.southerncomfort-band.com

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés