Kövess minket

Stílus

Iránban modelleket tartóztattak le, mert nem viseltek fejkendőt az Instagram-képeiken

Iránban nyolc, a divat világában dolgozó embert vettek őrizetbe, mert az Instagram-képeiken nem viseltek fejkendőt. A vád: erkölcstelenség és az „iszlámellenes kultúra” terjesztése.

Megosztva


Az iráni hatóságok razziát tartottak a helyi divatszakmában, főként az Instagramon vizsgálódva. Azonosítottak 58 modellt, 59 fényképészt, és 51 divatházi alkalmazottat, akik közösségi oldalakat használnak. Közülük nyolcat tartóztattak le erkölcstelen tartalmak közzétételéért és „iszlámellenes kultúra” terjesztéséért. Néhány őrizetbe vett nő bűne az volt, hogy nem viselt fejkendőt, miközben Iránban ez kötelező. Rajtuk kívül további 21 ember ellen indítottak eljárást.

Az Instagram nagyon népszerű Iránban, talán azért is, mert a Twitter és a Facebook nem hozzáférhető az országban. A képmegosztó oldal forgalmának közel húsz százalékát a divatszakma adja és a felület felhasználóinak hatvan százaléka nézi is ezeket az oldalakat.

Az egyik letartóztatott modell, Elham Arab nyilatkozatát leadta a helyi köztévé. A babaarcáról és esküvői képeiről ismert szőkeség a fejét betakaró fekete sállal és most már barna tincsekkel állt a bíróság elé, ahol elmondta, hogy megbánta, hogy modell lett, mert ez a szakma nemcsak a fejkendőjétől fosztja meg az embert, hanem a becsületétől is.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés