Kövess minket

Stílus

Irány Palermo, a napfényes Szicília központja!

Palermo – Szicília, Dél-Olaszország – a csizma sarka. Kellemes időjárás, mediterrán környezet, gyönyörű táj, fantasztikus gasztronómia, művészet, művészet és művészet. Hétköznapi emberek, olasz mentalitás és a maffia története/történelme és jelene.

Megosztva


Ki ne szeretne Palermoba utazni a nyáron? Vagy éppen tavasszal vagy ősszel, hiszen az időjárás akkor is tökéletesen megfelel egy olasz kiránduláshoz.

Palermo Szicília fővárosa. Akik már jártak ott, azt mondják, hogy kissé kaotikus, de nagyon sok oka van annak, hogy miért látogatnának vissza. A város tele van rejtett kincsekkel, amelyeket csak nagy odafigyeléssel lehet megtalálni, érdemes tehát teljes valónkkal belevágni ebbe az utazásba. Palermot sokan egy csiszolatlan gyémánthoz hasonlítják, de vajon nincs ez így teljes Olaszországgal – legalábbis a déli részével?! Megeshet, hogy Palermo egy csiszolatlan gyémánt, de a város hangulata, az ott élő emberek, a rengeteg műalkotás, az építészeti emlékek – szinte beleszédül az ember, még ha csak rágondol is.


A repülőjegy Palermo városába – a paravion.hu szerint – több légitársaságon keresztül érhető el. Érdemes tehát hosszabb időt szánni a megfelelő árú repülőjegy megtalálására. A Budapesttől számított 1145 km-es utat három és fél óra alatt tehetjük meg repülővel. És hogy mikor utazzunk? Palermoba szinte bármikor érdemes elrepülni, amikor időnk és pénztárcánk engedi. Ennek oka a csodálatos déli időjárás, ami azt jelenti, hogy még december és február között is 15-18 fokos a hőmérséklet, tehát egy tavaszi kiskabát elégnek bizonyulhat. Kiránduláshoz kiváló ez az időjárás, hogy a várost járjuk reggeltől estig, hogy utazzunk a szigeten. Ha inkább a fürdés vonz, akkor válasszunk a hőségben gazdag nyarat – bár tengerparton mindig elviselhetőbb a meleg. A legtökéletesebb, ha tavasszal vagy ősszel megyünk, ekkor ugyanis kellemes meleg van, szárazabb az idő is, tehát nem kell attól tartani, hogy két múzeumlátogatás vagy étterem között elázunk.

Ha repülővel érkezünk Szicília fővárosába, akkor érdemes időben foglalni a jegyet, hiszen  repjegy-árak Palermo városába igencsak megemelkedhetnek a nyári szezon idejére. Érdemes egyébként repülővel utazni, hiszen a reptérről könnyű eljutni a városba: 30 percenként indítanak egy buszt, ami körülbelül 40 perc alatt be is ér a központba, és még addig is nézelődhetünk, élvezhetjük a kilátást. A kicsit spontánabbak választhatják a vonatot is, ami körülbelül 1 óra alatt teszi meg ezt az utat. A taxi elég drága – mint mindenhol – és nem is sokkal gyorsabb, mint a busz. Érdemes az autóbérlés lehetőségén is elgondolkodni, főleg akkor, ha több napot maradunk – és miért ne töltenénk ott egy-két hetet, mikor még az is kevés… – és szeretnénk a környéket, akár az egész szigetet is bejárni.

És ami nem maradhat el Szicíliában…

Ha már a repülőjegy foglalása megtörtént, akkor itt az ideje a listakészítésnek, hogy mit érdemes Szicíliában látni és tenni. 

1. Próbáld meg a turistalátványosságokon felül a város és a környék igazi arcát is meglátni! Ezért azt ajánljuk, hogy amennyire csak lehet és amennyire csak kivitelezhető, legyél spontán.

2. A spontaneitás különösen élvezhető Palermo városában: próbáld meg azt, hogy sodor a város magával, te pedig csak engeded ezt.

3. Gasztronómia! Piac és halak, paradicsomszósz, jégkrém és pisztácia, tészták és eszpresszó: ezek a kihagyhatatlan dolgok Szicíliában.

4. Szigetek Szicíliában – még ha nem is strandidő van, akkor is utazzunk el az északi vagy a nyugati partra, hogy legalább a lábunk érje a tengert.

5. Maffia. Számunkra érdekes téma a maffia, hiszen mi csak a hollywoodi filmekből ismerjük a történeteket, de a szicíliai embereknek ez egy fájó pont. Ha lehet, inkább ne emlegessük őket.

Palermo csodálatos, Szicília csodálatos, Olaszország csodálatos. Ha bírod az olasz mentalitást, főleg a dél-olaszt, foglald le a repülőjegyed Palermo felé, és indulhat a nyaralás!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés