Kövess minket

Aztaa

Iskolákra és az egészségügyre költik Coloradóban a marihuánára kivetett adót

Idén pedig még több bevételre számítanak.

Megosztva

Forrás:

Nagyon pörög a legális fűbiznisz Coloradóban, az állam pedig szép összeget hasít a beszedett adóból, melyet most próbálnak visszaforgatni a közösség javára. Colorado kormányzója, John Hickenlooper a napokban írta alá a marihuánára kivetett adóból befolyt pénz felhasználását szabályzó költségvetést, mely az oktatásra, nehéz helyzetben lévők elszállásolására, valamint az ópiátok ijesztő mértékű terjedésének megállítására csoportosít pénzeket.


Az állam 2016-2017 között összesen 105 millió dollárral gazdagodott az adónak köszönhetően, ennek a jó nagy részét iskolákra, egészségügyre, megelőzésre, valamint az iparág ellenőrzésére költik. Az adónak köszönhetően olyan eddig elhanyagolt területekre is jut pénz, mint például a hajléktalan vagy éppen hajléktalanságba belecsúszó emberek elszállásolása, valamint a mentális krízisben lévő embereket segítő létesítmények bővítése, az eddig használt börtöncellák helyett.

A legfrissebb adatok szerint idén rekordot dönthet az állam fűértékesítésben, hisz csak az év első felében 30%-al növekedtek az eladási számok, így a tavalyi 235 millió dolláros bevételi számokat is megugorhatja az iparág.

A marihuána továbbra is illegális a szövetségi szinten, a 7 állam, ahol legálisan árusíthatnak azt remélik Trump új kormánya nem keményít a mostani szabályokon.

(Vice News)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés