Kövess minket

Események

Ismerd meg a Juniborászokat!

A DiVino borbárról már mi is írtunk, most azonban a borbárok mögött álló fiatal borászközösséget szeretnénk bemutani. Illetve inkább ismerjétek meg Ti személyesen őket. Ugyanis itt a kitűnő alkalom erre: mégpedig a III. Junibor Borünnep.

Megosztva

junibor

A borivás egyre népszerűbb, csúnya szóval mondhatnánk, hogy trendibb lett. Ez azonban szerintem szuper dolog. Bort inni kultúráltan, üvegpohárral, egy vacsora vagy egy baráti beszélgetés mellé mindig kellemes élmény. A Junibor Egyesület azért jött létre, hogy a fiatal borászgenerációnak és közösségnek egy olyan szakmai helyet hozzon létre, ahol összefogással minél jobb szakmai tudást és előrementelt biztosítson. A borászok és borászlányok 35 év alatt válhatnak taggá és 40 éves korukig maradhatnak. Jelenleg 29 tagot tömörít (23 és 37 év között) a Junibor Magyarország 10 borvidékéről, ezért rendkívüli sokszínűség jellemzi őket, ebben is rejlik az igazi erejük. Évente minimum egy közös kóstolót tartanak, ahol megkóstolják boraikat és szakmai eszmecserét folytanak. Szerintem ez példaértékű összefogás.

Boraikat egész évben a DiVinoban kóstolhatjátok, sőt szerdánként gyakran fogadóórát is tartanak. Ezzel is segítve a borász és borkedvelők közötti jó kapcsolat kialakítását.

De csütörtöktől vasárnapig hatalmas bulival készülnek nektek a Bazilikánál. Itt az összes Juniborásszal találkozhatsz, részt vehetsz az ő kedvenc boraikból összeállított kóstolon és a borászok extra fogadóóráin.

junibor2

Már napvilágra került a naponta 18:00-21:00-ig tartó borász fogadóórák beosztása is, lássuk, kik fognak kóstoltatni a téren:

CSÜTÖRTÖK (08.27.): Kiss Gábor, Bukolyi Marci, Demeter Endre, Frittmann Peti, Gál Peti, Gere Andi, Hernyák Tomi, Franz Weninger, Pfneiszl lányok Jandl Arnold

PÉNTEK (08.28.): Gere Zsolti, Gál Titi, Dúzsi Tomi, Figula Misi, Heimann Zoli, ifj. Kamocsay Ákos, ifj. Szepsy István, Jandl Arnold, Jekl Flóra, Kardos Gábor, Árvay Angelika

SZOMBAT (08.29.): Bolyki Jani, Kis Tomi, Konyári Dani, Laposa Bence, Miklós Csabi, Pfneisl lányok, Prácser Hajni, Sebestyén Csabi, Takler Andris, Vesztergombi Csabi, Wille-Baumkauff Stefán

Ne hagyjátok ki! A hétvégén a Szent István tér lesz a legszuperebb hely Budapesten!

Az eseményt és a folyamatosan frissülő információkat ITT (https://www.facebook.com/events/1000789359961675/) találjátok!

Ha estig felkészülnél, akkor a saját blogjukon (http://juniborbar.blog.hu) személyes interjúkat is olvashatsz a borászokkal. 😉

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.