Kövess minket

Hiphop

„Isten országa” címmel jelenhet meg Kanye West új albuma

És talán nincs is annyira messze.

Megosztva

Forrás:

Kanye West hosszas tologatás után 2019 októberében jelentette meg Jesus Is Kingre keresztelt, gospeles, káromkodásmentes és egy új, pálfordulása utáni Ye-t bemutató lemezét, a folytatás pedig úgy néz ki, hogy nincs is annyira messze és már egy lehetséges címe is van. 

Legalábbis ezt állítja Arthur Jafa operatőr, aki korábban már olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Solange és Devendra Banhart és aki az 1994-es, Spike Lee rendezte Crooklynon is munkálkodott. Nemrég fény derült rá, hogy Jafa épp Kanyeval készít videóklipet, ezt pedig a dizájneri és mindenféle kreatív-művészeti munkákat végző, egyfajta ikon hírében álló Michèle Lamy, Rick Owens tervező felesége sem hagyhatta szó nélkül, amikor a közelmúltban interjúzott a filmessel. 

Forrás: ArtNews

Lamy rákérdezett, hogy a klip Mr. West vallási áhitatban gazdag, alternatív istentiszteletként is jellemezhető Sunday Service projektjéhez készül-e, mire az operatőr váratlanul bedobta, hogy nem,

ugyanis az anyag egy olyan dalhoz lesz, ami Kanye új korongján fog szerepelni, melynek neve God’s Country, vagyis Isten országa.

[twitter]https://twitter.com/TeamKanyeDaily/status/1263626806525124612[/twitter]

Az új lemezéről származik, aminek „God’s Country” a neve, és ha jól tudom, ez lesz róla az első kislemez.” – mondta Jafa, majd így folytatta: Nem tudom, hogy be szabad-e jelentenem. Lehet, hogy most elkotyogtam valamit. Az új, közelgő albumán lesz rajta. Azzal nem vagyok tisztában, hogy ez mikor jelenik meg, de a kislemez talán valamikor jövő héten érkezik.”

Az 59 éves alkotó ezzel egyszerre hintette el egy új Ye LP és egy új track érkezését – úgy tűnik, hogy a rapper aktív zenekészítéssel töltötte a karantén hónapjait. Ettől függetlenül megjegyeznénk, hogy Kanye eddigi húzásait ismerve nem szabad készpénznek vennünk Jafa szavait, még akkor sem, ha állításai megbízhatónak tűnnek. Tekintve, hogy a The Life Of Pablo három, a véglegestől eltérő címmel lett promózva, a Yeezus majdnem Thank God For Drugs és Black American Psycho lett és a Yandhi hivatalos bejelentés ellenére is kukába lett dobva, jobb, ha nem reménykedünk semmiben, mindenesetre nyilván örömmel fogadnánk, ha jövő héten lepottyanna egy friss Kanye single.

Jafa nyilatkozata nem meglepő módon nagy hullámokat generált, így természetesen a Redditen is elindultak a találgatások arról, hogy vajon tényleg lesz-e God’s Country. Sokan akarva akaratlanul is bevallották, hogy már nemigen bíznak a megtért mc-ben, egy felhasználó például ezt írta: Na ki áll készen arra, hogy Kanye ismét ne jelentesse meg ezt az albumot időben, majd azt mondja róla, hogy érkezik, majd összecsapja és kiadjon egy teljesen más lemezt?”

Egy másik így poénkodott: „Király, akkor két év múlva viszontlátjuk egymást, mikor Kanye az utolsó pillanatban változtat a cuccon annak ellenére, hogy két évet dolgozott rajta, majd kidob egy összehányt verziót nemrég befejezett dalokból 36 órával az ígért megjelenési dátum után.” Szintén mások azt dobták be, hogy a God’s Country tuti csak a single címe lesz, míg sok redditező azt sérelmezte, hogy habár be lett ígérve a Jesus Is King folytatása Dr. Drevel, máris egy teljesen új projektről van szó.

Hát, várjuk ki a végét, remélhetőleg nemsokára mindannyian okosabbak leszünk.

(NME)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés