Kövess minket

Események

Itt a Dismaland trailer!

A világhírű angol street-art művész Banksy és másik ötven alkotó szobraival, installációival és képeivel a múlt héten megnyitotta kapuit a világ leglehangolóbb élményparkja Weston-Super-Mare-ben.

Megosztva

dismaland
Fotó: theguardian

Az előkészületek több hétig tartottak, teljes titoktartás mellett. Sokan a mai napig azt gondolják, hogy az egész park nem létezik, csupán egy reklámfogásról van szó.

Az ő kedvükért készült most a kisfilm.

A kiállítás egy az egyben, a szirupos, életigenlő Disney világ és Disney-Parkok fordítottja. Sötét, komor színek és hangulat jellemzi Dismaland-et, rosszkedvű személyzettel, nyomasztó kiállítási tárgyakkal. Mégis valóságosabb, mint a cukormázás, giccses, ál-művészek által hatalmas pénzekért gyártott, kamu-pozitív üzenetekkel túlzsúfolt, zeneszámok vagy épp képzőművészeti alkotások.

Van itt minden: rohadó Disney-kastély, menekültekkel teli lélekvesztők, egy asszonyt megtámadó galambok és még sorolhatnánk a nem mindennapi alkotásokat.

A helyszín is szimbolikus, a szinte állandóan eső áztatta, szeles Weston nem éppen a családi kirándulások legnépszerűbb helyszíne volt. Eddig!

A tegnap megjelent trailer pont olyan, mint amilyenre számíthatunk. Morbid, abszurd humor jellemzi a két perces alkotást, melyben egy család, két gyermek és két felnőtt tagja elindul, hogy megkeresse mi hiányzik az életükből.

Ez pedig nem más, mint Dismaland! A világ legboldogabb helye, ahol az álmok valóra válnak, ahol mindenki jól érzi magát. Legalábbis a trailer narrátora szerint…

A kiállítás 5 hétig látogatható.

A trailer:

[vembed youtube=”V2NG-MgHqEk” ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés

Facebook

Hirdetés
Hirdetés