Kövess minket

Gasztro

Itt a spárga-szezon: három könnyű recept

Igazi tavaszi idényzöldség a spárga, számos kedvező hatással az egészségre – mutatunk pár finom receptet hozzá!

Megosztva

Paradicsomos-fetás spárgasaláta balzsamecettel

Vágd fel és süsd meg olivaolajon a spárgát és a koktélparadicsomot (fűszerek: só, bors), majd keverd össze morzsolt fetasajttal, és locsold meg egy kis balzsamecettel – kész a tökéletes könnyed vacsora! Extraként pörkölt mandulát is adhatsz hozzá.


Szójás-citromos csirke spárgával

Vágd fel a csikermellet és a spárgát apró kockákra, ízesítsd sóval és borssal, majd süsd ki egy serpenyőben. Ha kész van, locsold meg citromlével és keverd össze szójaszósszal!


Spárgás-fetás palacsinta

Bár sokan nem gondolnák, nagyon finom sós palacsintákat lehet készíteni, de akinek nagyon idegen az ötlet, házi sütésű tortillalappal is kipróbálhatja ezt a receptet. Hagyd meg egyben a spárgát, és párold meg egy kis vízben! Közben keverd ki a palacsintatésztát: egy tojás, negyed vagy fél kiló liszt, só, egy kis olaj, és víz meg tej fele-fele arányban, ameddig kellőképp folyékony nem lesz a tészta, de vigyázz, hogy itt keverj a szokásosnál egy kicsit sűrűbb tésztát! Utána öntsd bele a palacsintasütőbe, dobj rá 4-5 szál spárgát, és a tetejét is locsold meg egy kis tésztával, hogy a megfordítás után az is átsüljön. Ha kész, tekerj bele kockára vágott fetasajtot! A palacsintát kisütheted fűszeres olajban is, illetve a fetán kívül a sonka is szuper benne!

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés