Kövess minket

Tech

Itt a TOP 10 legjobb emoji listája

Vannak más listák is, csak azokat nem mi írtuk így nyilván hazudnak.

Megosztva


Tavaly a „sírva nevetős” emojit választották az Oxford szótár szerkesztői az év szavának, és mivel Oxford = okos emberek, ezért nem lehet többé másodlagos közlésként tekinteni a „hangulatjelekre”, hanem a kommunikáció jövőjeként kell tisztelnünk ezeket a kis ikonokat, melyek között megtalálható a fekete Mikulás és egy lebegő ska zenész is. Bár jobban meggondolva 2014-ben az e-cigire utaló „vape” szó nyerte Oxfordnál ugyanezt a címet, szóval lehet mégsem olyan okosak…na sebaj azért itt vannak a legjobb emojik szerintünk, teljesen objektíven rangsorolva. 

10. Tapsoló kezek emoji (iOS)

Hogyan fejezték ki az emberek a gratulációjukat 2010 előtt? Tényleg kiírták egybe, hogy „gratulálok a diplomádhoz„? Ezzel az erővel fel is hívhatok valakit, vagy megjelenhetek az ajtajánál egy tortával a kezemben. A tapsoló emojit ráadásul ironikusan is lehet használni, így igazából mindegy, hogy valaki 4 vagy 10 év alatt végzi el ugyanazt az egyetemet a tapsoló emoji mindkettőre jó reakció.

9. Szellem emoji (Android)

Hogyan lehet elkúrni egy olyan egyszerű lényt mint a szellem? Az Applenek azért csak sikerült: az egyik szeme nagyobb mint a másik, kinyújtott nyelv, feltartott hurkakezek és nulla karizma. Lehetséges, hogy titkon így próbálják nevetségessé tenni az ezoterikával foglalkozókat, de szerencsére a Google a segítségünkre sietett egy egyszerre cuki és látszólag előző életében tömeggyilkos szellememojival, ami sokkal jobban használható mondjuk Halloweenkor.

8. Angyalbabuci emoji (Android)

A baby angel emoji nem egy nagy szám. Legalábbis iOS-en. Androidon viszont egy pufi beképzelt angyalbaba van, mely bármikor bárkibe belelövi Ámor nyilát csak úgy trollkodásból és még önelégült fejet is vág hozzá. Negatívuma: mire lehet használni azon kívül, hogy nevetünk rajta? 

7. Újhold emoji (iOS)

Az Újhold emoji tökéletes az olyan beszélgetések kiegészítéséhez, ahol a beszélgetőpartnerrel vagy lefeküdtünk már korábban, vagy tudjuk, hogy csak idő kérdése. A perverz arckifejezés egyértelműen azt sugallja: “Te is tudod, hogy ma anál lesz” Társemojija a Telihold arccal emoji, melyet akkor érdemes használni, mikor visszautalunk arra a vad, de valahol kínos szexre a H&M öltözőjében. 

6. Esélytelen! emoji (iOS)

Ez az emoji minden lánynak segítséget nyújt a nyomulós srácok hatástalanításához.

Szia, emlékszel rám tegnap estéről? Mit szólnál ha elvinnélek mozizni?

Ez most mit jelent?

Oké szia…

5.Vicsorgó arc csukott szemekkel emoji (iOS)

Nem szabad összetéveszteni a gyilkos verziójával, mely nyitott szemmel grimaszol és aki használja az valószínűleg már a házad előtt áll egy baltával.

4. Belül izgulós emoji (Android)

Ha tudatában vagy, hogy valami kínosat fogsz kérdezni, akkor semmi mást nem lehet használni, mint ezt. Sajnos iOS-en ugyanez úgy néz ki, mintha épp egy fájdalmas szarás közepét örökítették volna meg.

3. Hangosan sírós emoji (Twitter)

A sírós emoji Twitter verziója a legcukibb emoji az összes közül, úgy hogy közben alapból egy negatív érzelmet akarna kifejezni. Túl finom volt a kaja, de most híztál legalább fél kilót? Boom sírós emoji. Életed legjobb szelfijét lőtted és sírni tudnál az örömtől? Boom síros emoji. Meghalt a kutyád és lefotóztad a tetemét? Mi a fene bajod van azt nehogy posztold! De ha mégis akkor boom sírós emoji.

2. Szemforgatós emoji (iOS)

2015 óta hivatalosan is lehet forgatni a szemeket, így végre emojiban is ki lehet fejezni a “semmi” választ arra a kérdésre, hogy „van valami baj kicsim?” (majd utána ugyanerre azt válaszolni, hogy oké + szemforgatás)

1. Gondolkodó emoji (iOS)

A legtökéletesebb emoji az univerzumban: a gondolkodó emoji vagy ahogy igazából mindenki használja: “a szarkasztikusan úgy teszek, mintha gondolkodnék” annyira kifejező, hogy sikerült a filmekben gyakran visszatérővárjunk csak hagyj gondolkodjak ezen egy pillanatot…meg is van:NEM!” poént sikerült egy pici kis képbe sűríteni. És ez fontosabb előrelépés az emberiség történelmében, mint a Holdra szállás volt.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés