Gasztro
Ízleld és illatozd úgy a kávét, mint egy afrikai!
A kávé készítése nem egy bonyolult művelet, azonban Afrikában jóval több annál.
A kávé szülőhazájában, Etiópiában, nagy megtiszteltetésnek számít, ha valakit meghívnak egy csésze kávéra. Kaffa tartomány – ahol kávé tényleg nemzeti kincs – éttermeiben a kávét rendelés nélkül, grátiszban szolgálják fel.
Az afrikai kávé megízleléséhez egy kicsit kísérletezni kell. A kávébabot általában állati eredetű zsírokkal vagy aszalt gyümölcsökkel kombinálják. Feldobnád egy kicsit a reggeli palacsintád? Az afrikaiak ezt kávébabbal teszik. Nemcsak a tésztákba keverik, hanem akár a levesbe is.
Afrikában a kávét azon kívül, hogy isszák, és sokszor meg is eszik, használják dekorációs elemként is. A babok esztétikai jelentéstartalommal bírnak, ezért a ház olyan pontjaira helyezik, ahonnan a kellemes kávéillat képes belengeni az egész teret.