Kövess minket

Stílus

Ízléstelennek titulált Kobe Bryant-kollekció miatt keveredett botrányba Phillip Plein divattervező

A felbőszült tömeg szerint Plein csak profitálni akart Kobe Bryant tragikus halálából.

Megosztva

Forrás: Getty Images / Tullio Puglia

A milánói divathéten debütált Phillip Plein új kollekciója, ami ahogy a kifutóra került, máris gigantikus botrányba keverte a német divattervezőt.

A két nappal ezelőtti bemutató azért váltott ki óriási felháborodást, mert a fináléban a 42 éves dizájner modellei, és köztük ő maga is Plein feliratos, Swarowski kövekkel (!) berakott Los Angeles Lakers mezekben és pulcsikban jelentek meg, rajta a nemrég elhunyt NBA-legenda, Kobe Bryant ikonikus 24-es számával. A megkérdőjelezhető darabokat, melyek 805 ezer-és 480 ezer forintért megvásárolhatóak a tervező weboldaláról, többek közt Jada Pinkett Smith, Will Smith felesége/Jaden Smith édesanyja és Olivia Culpo, egykori szépségkirálynő is viselte a kifutón.

Mindenesetre nem az említett méregdrága ruhák okozták a legnagyobb balhét, hanem valami egészen más:

két jókora arany-helikopter, amik a show díszítőelemeiként szolgáltak.

Forrás: Page Six

27 nappal azután, hogy Bryant és lánya tragikus módon életüket vesztették egy helikopter-balesetben, Plein jónak látta, hogy két géppel turbózza fel a bemutatót, annak ellenére is, hogy borítékolható volt a közönség kiborulása.

Az elítélő, dühös hangú vélemények hamar záporozni kezdtek, a twitterezők nem fogták vissza magukat:

„Mindez kiábrándító, ízléstelen és tiszteletlen. Phillip Plein egy arany helikopterrel és azzal „tiszteleg” Kobe Bryant előtt, hogy ráteszi a nevét egy Kobe számával ellátott Lakers mezre. Le vagyok döbbenve.”
[twitter]https://twitter.com/bellesmiith/status/1231692273546678278[/twitter]

„Ízléstelen és gagyi, sok elvesztegetett anyag ezért. Phillip Plein, aki azalatt a hosszú idő alatt, amióta ruhákat gyárt, csak felfordulást volt képes okozni most úgy döntött, hogy arany helikoptereket és kristályos kosármezeket fog >> a kifutókra rakni << Kobe és Gianna halála után. Undorító.” [twitter]https://twitter.com/gaultiercouture/status/1231423771833061377[/twitter]


„Mondanám, hogy meg vagyok lepve, de Phillip Plein egy pöcs. Még két arany helikoptert is képes volt odavitetni. B@zd meg Phillip, amiért így elkorcsosítod Bryanték hagyatékát.”
[twitter]https://twitter.com/NYDoorman/status/1231585915841191936[/twitter]


„Phillip Plein bemutatóján két arany helikoptert láthattunk, 27 nappal azután, hogy Kobe elhunyt egy helikopter-balesetben. De semmi gáz, előrukkolt egy csomó Swarowski-köves Kobe mezzel (amikre valamiért azt írta, hogy Plein.) B@szódj meg, Phillip.”
[twitter]https://twitter.com/BlissFoster/status/1231412504615694336[/twitter]

Plein megvédve kollekcióját közleményben reagált a vádakra, mint írta,

„A kifutó terve már 2019 novemberében le volt szervezve, bőven azelőtt, hogy a tragédia bekövetkezett volna. Ez az oka annak, hogy helikopterek is voltak. Ha tehettem volna, eltüntettem volna őket, de már túl késő volt.”

A dizájner emellett azt is elárulta, hogy a „Plein 24” kapszulakollekcióból befolyó összeget a sportoló és lánya, Gianna halála után létrehozott Mamba & Mambacita Sports Foundation alapítványnak fogja elutalni, akikhez elmondása szerint már a show előtt eljuttatott 20 ezer dollárt. 

Forrás: Plein.com

Plein így folytatta gondolatait a frissen kiadott közleményben:

„A tragédia nagyon mélyen érintett engem és az egész világot is. Úgy éreztem, hogy a bemutatóm a legjobb alkalom lesz arra, hogy lerójuk tiszteletünket Kobe Bryant, a lánya, Gianna és a gyászoló család előtt. Szomorú látni, hogy egy pozitív és konstruktív ötletet így félremagyaráznak olyanok, akik habár ok nélkül, de egyértelműen negatívumot akarnak keresni. Lényeg a lényeg, én tényleg teszek is valamit azért, hogy támogassam az alapítványt. Az ilyen akciók többet érnek, mint a szavak.”

Nem ez az első egyébként, hogy Phillip Plein balhéba keveredett: a müncheni születésű dizájner korábban azzal váltott ki ellenérzéseket a tömegből, hogy olyan szexuális zaklatással gyanúsított előadókat hívott meg bemutatóira fellépni, mint 6ix9ine és Chris Brown. A mostani, Kobe-tematikájú show fellépője Tyga volt, aki maga is Plein feliratos Swaroswki-Lakers mezben feszített: 

Forrás: Swan Gallet/WWD/Shutterstock

Emellett fontos megjegyezni, hogy Plein – akinek egy üzlete itt, Budapesten is megtalálható – túlzás nélkül nevetség tárgyának számít fashion-körökben: az egyik népszerű, divattal kapcsolatos, mémekre specializálódott Instagram oldalnak heccből a @phillip_plein_archives nevet adták és gyakran posztolnak (még kontextus nélkül is) meglehetősen gúnyosan a tervezőről, akinek megítéléséről nagyjából mindent elmond, hogy a legtöbben csak „A gazdagok Ed Hardyja”-ként hivatkoznak a márkájára. 

(Page Six / Complex)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés