Kövess minket

Aztaa

Izraelben már nem jár börtön a füvezésért

Csak a negyedik figyelmeztetés után.

Megosztva

Forrás:

Új törvényt fogadtak el Izraelben, mely gyakorlatilag dekriminalizálja a fűhasználatot. A múlt vasárnapi parlamenti szavazás után otthon bárki és bármennyit téphet, az utcán viszont továbbra is tilos, igaz, ha valakit tetten érnek, az 270 dollárnyi büntetéssel megússza a dolgot. Börtönt csakis a negyedik kihágás után lehet kiszabni. A terjesztés és a növénytermesztés továbbra is illegális – írja a Reuters hírügynökség.

Izrael nem hunyhat szemet a változó világunk marihuána felfogása felett, akkor se ha a fogyasztásáról és akkor sem, ha a hatásairól van szó.” – mondta az ország igazságügyi minisztere, Ayelet Shaked egy közleményben.

Shaked szerint az ország mostantól a felvilágosításra, és a drog káros hatásainak kihangsúlyozására fogja fordítani az energiáit. Izraelben elég elterjedt amúgy a fűfogyasztás, hivatalos adatok szerint a lakosság 9%-a használja rendszeresen, de egyes szakértők szerint a valódi adat ennek akár a többszöröse is lehet. 

„Egyrészről felkészítjük magunkat a jövőre, másrészről ismerjük a veszélyeket, ezért próbálunk a két világ közt balanszolni.” – ezek már a miniszterelnök, Benjamin Netanyahu gondolatai a frissen elfogadott törvényről.

Izrael mostantól egyértelműen a térség legprogresszívebb állama, ha fűről van szó, hisz több környező országban még mindig halállal büntetik a kábítószer-kereskedelmet. Utóbbi országok közül Irán igazi kakukktojás, az országban ugyanis erős drogtörvények vannak, a növekvő fűhasználatba valamiért mégsem szól bele az állam.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés