Kövess minket

Hiphop

J Dilla édesanyja mesekönyvet ír fia életéről

Így a legifjabb generáció is megismerkedhet a legendás producer életével.

Megosztva

Hosszan tartó betegség után, 2006-ban hunyt el James Yancey, akit mindenki J Dilla néven ismert – és elismert -, a hiphop világában. És persze azon is túl, hiszen a detroiti rapper-producer életműve bőven túlmutat ezen az egy stíluson, épp ezért, beskatulyázni nem is lehet, pláne nem érdemes.

Maureen „Ma Dukes” Yancey, Dilla édesanyja, fia halála óta szinte csak azon munkálkodik, hogy megőrizze gyermeke emlékét az emberekben. Szinte lehetetlen megszámolni, olyan sok posztumusz lemez jelent már meg a néhai producer kiadatlan cuccaiból, de most, az anyukának köszönhetően, valami egészen különleges dologgal állítanak emléket Dilla-nak.

Egy mesekönyvvel.

Amit Ma Dukes ír, és a „The Life Story Of James Dewitt Yancey” címen lesz kapható a tengerentúli könyvesboltokban. Sőt, még hangoskönyv formájában is elérhető lesz, hogy a legkisebbekhez is eljuthasson az üzenet, miszerint „zenélni, és alkotni jó móka, ami által értékes emberekké válhatunk”.

Legalábbis ezt szeretné Dukes anyuka, aki a narrátor szerepét is magára vállalta a készülő műben.

A „The Life Story Of James Dewitt Yancey” november 22-én jelenik meg, hogy hozzánk eljut-e valaha, azt sajnos nem tudni.

(hotnewhiphop.com nyomán)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés