Kövess minket

Elektronikus

Jay Lumen ismét az Egyesült Államokban táncoltatta meg a közönséget!

Jay Lumen ezúttal egy gyors turné keretein belül látogatott Amerikába, mely két várost érintett.

Megosztva

Játszott Los Angeles első számú klubjában az Exchange-ben, ahol Pan-pot albumturnéjának invitált vendégművésze volt és a texasi El Paso szintén nem véletlenül legismertebb helyszínén a 301-ben, ahol egyedüli meghívottként prezentálta az estét.

Jay Lumen immár sok éve visszatérő vendég az USA különböző városaiban legyen szó Miami, Detroit, Chicago, New York, Boston, vagy bármely más városról.

Ezúttal Los Angeles és a mexikói határ mellett fekvő texasi El Paso városa volt a célpont, egy hétvége erejéig. Jay mindkét esetben visszatérő vendégnek számított.

A hétvége egy közel 20 órás utazás után a El Paso városában kezdődött, ahová Jay immár második alkalommal tér vissza headlinerként. A mexikói határ mellett található város közönsége nem csak az amerikai partiarcokat, de a mexikói közönséget is sikeresen csalogatja be falai közé. A 301 klub (301 nightlife) kizárólag a minőségi elektronika képviselőire koncentrál, legyen szó Techno, Tech House, vagy akár Deep House előadókról. Olyan nevek fordultak már meg itt, mint Dubfire, Richie Hawtin, Adam Beyer, Matthias Tanzmann, Fur Coat, Marc Houle, Hobo, stb.

Ezúttal Jay Lumen volt az est meghívott sztárvendége és a buli igencsak remekül sikerült. A teljes teltház mellett a hangulat is önmagáért beszélt, hiszen a közönség a tavalyi – szintén nagysikerű – bulija után, immár egy éve várta vissza Jay-t.

Íme egy kis ízelítő a buliból:
[vembed fbvideo=”https://www.facebook.com/JayLumenMusic/videos/1027214923967148/?video_source=pages_finch_main_video” ]
Szettje után rajongók hada várta a DJ pult mellett, hogy autógrammot és privát fotókat gyűjtsenek be tőle, vagy hogy épp pár keresetlen szót válthassanak vele a remek este apropóján.

A buli másnapján még egy remek taco étteremre is maradt ideje, mielőtt tovább repült volna Los Angelesbe.

Pár óra alvás után tehát LA volt a célpont, ahol Jay Lumen-re a város legjelentősebb és egyben méltán világhírű klubjában az Exchange-ben várt egy nagyszabású fellépés.

Jay-t tulajdonképpen Pan-Pot albumturnéjának különleges vendégeként invitálta meg a klub, egy hamisítatlan techno estre.

Ennek megfelelően a hangulat is kellően forró volt, melyet Jay remekbe szabott szettje mellett a létszám és a klub atmoszférája is indokolt. A Downtown szívében található klub meglehetősen régóta alakítja már a város kultúráját, hiszen minden zenei stílusból a legtehetségesebb előadókat igyekszik bemutatni.

Az Exchange egyébként egy igen patinás épületben kapott helyet, hiszen annak idején ez az építmény adott helyet a los angelesi tőzsdének.

Érdekesség, hogy az építkezést 1929-ben mindössze három nappal a nevezetes “fekete csütörtök”, azaz az amerikai értéktőzsde összeomlásának napja előtt kezdték meg. Persze akkor erre nem számítottak. Az épület végül 1931-ben nyitotta meg kapuit, a gazdasági világválság kellős közepén.

Számos változás és jó pár évtized után, mára a száraz üzleti szférát az önfeledt szórakozás hangjai váltották fel, ami valljuk be, mégiscsak kellemesebb téma.

A klub klasszikus, néhol indián motívumokra épülő gyönyörűen megmunkált jegyeit az új tulajdonosok is megtartották a mai napig.

Talán épp ez adja az Exchange hamisítatlanul egyedi atmoszféráját. Nem csoda hát, hogy Jay örömmel zenélt ebben a patinás klubban.

A buli másnapján Jay Lumen-nek maradt ideje egy kis hollywoodi hangulatra egy séta erejéig a Hollywood Walk of Fame-en. Ezen felül a Madame Tussauds viaszmúzeum sem maradt ki, ahol jó pár híresség másával közösen került lencsevégre.


Jay Lumen így emlékezett vissza a hétvégére:

“Mindig szívesen játszom Amerikában, hiszen ott kicsit turista is vagyok majdnem minden alkalommal, mivel rengeteg látnivalóba botlik az ember. Ezen felül szeretem élőben látni azokat a helyszíneket, amiket a filmekből már akár már régóta ismerhetek.

Szerencsére a bulikat tekintve sem lehetett soha okom panaszra. A 301 El Paso-ban ezúttal is fantasztikus volt a maga önfeledt lendületével. Los Angeles pedig szintén olyan élményt adott, ami rendkívül sok pozitív energiával töltött fel. Az Exchange épületében játszani, egy kicsit olyan, mint egy szürreális időutazás, mert egyszerre érzi magát az ember a 30-as évek világában, miközben a modern kor zenéje és ütemei a jelenben tartják. A városban ezen felül kint élő, régi barátokkal is sikerült összetalálkoznom és egy pár önfeledt, röhögős órát eltöltenem. Szóval ismét felejthetetlen élményben volt részem.”

Jay Lumen DJ szettjét, mely a 301-ben, a texasi El Paso-ban lett rögzítve, innen tudod letölteni.:

[vembed soundcloud=”237385277″ ]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük