Kövess minket

Elektronikus

Jay Lumen magyar DJ történelmet írt a BBC stúdiójában

Honfitárs itt még nem pörgetett korábban.

Megosztva

Forrás: BBC

A magyar techno producer és DJ, Jay Lumen már nem csak menetel, de meg is érkezett a világhírnév nevű állomáshoz. Persze a nevét még ne keressük A kategóriás külföldi előadók listájában, de a 12 éve aktív zenész szinte már többet lép fel Magyarország határain kívül, mint belül, saját kiadója jelenleg a világ 20 legjobb techno kiadója között szerepel a Beatstats statisztikái szerint, és persze rengeteg médium is foglalkozik munkásságával, legutóbb például a BBC Radio 1.

Jay B.Traits meghívására érkezett a BBC stúdiójába, ahol egy rövid interjút adott, majd egy élő b2b mixet is lenyomott, utóbbit ráadásul első magyarként sikerült összehoznia. Aki nem tudná a brit rádió éjszakai adásaiban rendre fordulnak meg világhírű DJ-k, akár egy interjú, akár egy premier, akár pedig egy mix erejéig, és bár előre rögzített vendégmixek és minimixek voltak már magyar előadóktól, de élőben még senki sem játszott hazánk fiai és lányai közül a Radio 1 stúdiójában, szóval mindenképp jár a tisztelet. 

Az interjúból kiderült, hogy a műsorvezető kifejezetten kedveli Lumen “Lost Tales” című új kiadványát, számait pedig rendszeresen játsszák a rádióban. A producer következő megjelenése amúgy nem techno, hanem tech house stíl lesz és a Green Velvet kiadójánál jelenik majd meg.

Ha szeretnétek Jay-t élőben is megnézni, akkor elkaphatjátok július 7-én Baján, valamint július 9-én a Balaton Soundon. Most pedig szóljon az egy órás b2b mix, melyben több saját Jay Lumen treki is feltűnik. 

[vembed soundcloud=”328356794″ ]

(Onemusic)

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük